Форум > Филми, видео лекции

Електрони не съществуват гравитация също

<< < (6/17) > >>

технократ:

--- Цитат ---Всъщност...истината е, че удвоявайки масата, гравитационното ускорение наистина не се променя!
Ако с МКС, чиято маса е  примерно два милиона и петстотин хиляди тона, се скачи (хипотетично) друга МКС със същата маса, то тази обща 5 милионна тона маса едва ли ще падне на Земята!
Ако свържеш с една шпилка (твърда връзка) 2 гюллета от по 10 кг. те ще падат със същата скорост, с която биха падали поотделно и ако не са свързани!
--- Край на цитат ---
Атос, не мислиш ли че това е така само при малки разлики на масите в гравитиращата система от тела, защото гравитационното ускорение на юпитер е едно, на луната е друго, а на плутон е трето.

технократ:
По въпроса за тока в диелектриците, смятам че ток в тях протича само при много високо напрежение, когато на кондензатор се подаде по голямо напрежение от това което кондензаторът понася, се получава токов пробив на кондензатора, което според мен е протичане на ток през диелектрика на кондензатора. Въздухът е диелектрик, но при високи напрежения става проводник, има някакъв праг на напрежението при което всеки диелектрик става проводник, в зависимост от диелектричният материал, и неговата диелектрична проницаемост, за въздуха е един, за стъклото е друг, за дървото, гумата, сярата и т.н.

coke2k:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 11, 2019, 01:45:43 am ---Не преминава ток...нито за миг! Преминава поле!

Сoke2k, добре ще е да поясните вашето разбиране, понеже ако трябва да се разбира директно, това което е написано буквално, съм напълно съгласен с atos, че така изразенто не е реално описание на физическия процес.

--- Край на цитат ---
Не знам на кого да пояснява, виж заглавието на темата само. Съжалявам, че го няма Алтиум.
Пишете си.

Ksurnev:
Господа офицери, обяснете на прост език, как аджеба влизате в тоза форум и пишете, ако няма електрони?

"Как доедете - пешком, или на палке верхом?"

Да не би да си имате кончета от върбови клончета за МРЕЖАТА?

dmitarp:
Мозг нет

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия