Форум > Филми, видео лекции
Електрони не съществуват гравитация също
технократ:
coke2k За гравитацията на сателитите и центробежните и центростремителните сили които им действат съм съгласен че са сложно описуеми, аз се постарах схематично да обясня че при скупчването на сателитите ще се образува ново тяло със сумарна маса равна на съставляващата го, но от формулите за запазване на импулса, центробежната сила и ъгловата скорост при постановката която разглеждаме следва че центробежната сила на така новообразувалото се тяло ще е същата ако то беше разчленено на съставки и всяка съставка заемаше различна орбита. По въпроса за кондензатора съм съгласен че ток протича през кондензатор само когато си мени полярността, но понятието "протича" също не е коректно, защото реален ток няма има само ток на разместване, заряди не се движат само се натрупват последователно и противоположно в плочите на кондензатора. Как ще обясниш обаче тока в диелектрика когато имаме наелектризирани два диелектрика, например ебонитова пръчка или стъклена, която се трие в кожа? и двата материала са диелектрици, не провеждат ток, но когато ги разтъркаме те натрупват електричество и после го отдават един на друг, значи фактически протича някакъв ток през тях, няма други начин за обяснение, между диелектриците протича искра ток, този ток тръгва от единият зареден с минус и потича към другият зареден с плюс електричество. Електроните в атомите на диелектриците са здраво прекрепени към атома, и не могат да прескачат до съседни атоми, макар и да могат да бъдат откъснати от единият диелектрик, как ще се задържат за атомите на другият диелектрик, за да се получи излишък на електрони в единият диелектрик, и недостиг на електрони в другият диелектрик.
технократ:
Радико правилно си написал
--- Цитат ---Съгласен съм да се разисква дали електрпните са истинските носители на електричеството.
--- Край на цитат ---
И аз това искам да разискваме. Но това жълто видео както го наричаш, не поставя ли същият въпрос.
Радико:
А да забравих да добавя:
Експеримента с променливата гравитация, гравитационният вихър е изключително опасен. Ако докато го провеждате погледнете в огледалото на Козирев!!! Не ми се мисли свършено е с вас.
coke2k:
--- Цитат на: технократ в Януари 10, 2019, 08:07:49 pm --- По въпроса за кондензатора съм съгласен че ток протича през кондензатор само когато си мени полярността, но понятието "протича" също не е коректно, защото реален ток няма има само ток на разместване, заряди не се движат само се натрупват последователно и противоположно в плочите на кондензатора. Как ще обясниш обаче тока в диелектрика когато имаме наелектризирани два диелектрика, например ебонитова пръчка или стъклена, която се трие в кожа? и двата материала са диелектрици, не провеждат ток, но когато ги разтъркаме те натрупват електричество и после го отдават един на друг, значи фактически протича някакъв ток през тях, няма други начин за обяснение, между диелектриците протича искра ток, този ток тръгва от единият зареден с минус и потича към другият зареден с плюс електричество. Електроните в атомите на диелектриците са здраво прекрепени към атома, и не могат да прескачат до съседни атоми, макар и да могат да бъдат откъснати от единият диелектрик, как ще се задържат за атомите на другият диелектрик, за да се получи излишък на електрони в единият диелектрик, и недостиг на електрони в другият диелектрик.
--- Край на цитат ---
Наистина ли питаш или се бъзикаш вече?
технократ:
--- Цитат на: coke2k в Януари 10, 2019, 08:54:47 pm ---Наистина ли питаш или се бъзикаш вече?
--- Край на цитат ---
Чакам обяснение, как протича ток в диелектрик?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия