Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Магнитен акумулатор на Лийдскалнин

<< < (17/24) > >>

MTM:
Радико съжалявам, че така стана..
 Съпротивлението, за какво е. Според ОМ.

mi68:
Здравейте,
В електромагнит са ползва свойството на тока на проводимост да има магнитни свойства. Магнитни свойства има и тока на разместване, впрочем всички токове имат магнитни свойства и се подчиняват на з-н на Био-Савар-Лаплас.

В постоянния магнит не върви никакъв ток но притежава магнитни свойства. Тъй като магнитното поле е поле на движението, следва да попитаме какво върви? Отговорът е неутрино със скорост около 220 000 км/сек., приблизително толкова е линейната скорост на електрон около протон или познатия водород. Скоростта на светлината е 300 000 км/сек. За сега не е открита магнитна частица.

Тук има старшинство или липса на обратимост, постоянния ток поражда постоянен магнит, но постоянния магнит не поражда постоянен ток.

Неутринният ток може да се движи във вакума и диелектрици, трудно си взаимодейства с тъмната материя, защото СЕ липсва с прости магнити. Явно гравитацията влияе на тъмната и светла материя.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Януари 05, 2019, 08:21:52 pm ---Въобще не се заблуждавам налагало ми се е да го измервам хиляди пъти в работата си. А това каква е причината за повишения ток може да си сигурен, че съм прав.

--- Край на цитат ---

Добре, аз не съм го мерил, но да предположим че ти се доверя, и така, не даваш обяснение защо токът се повишавал в електромагнит при повдигане на товар от него? Трябва да има обяснение от конвенционалната физика, иначе изглежда че тая конвенционална физика нищо не струва, и трябва да се пренаписва. в електромоторите под товар е логично токът в намотките им да скача, обяснено със законът за електромагнитната индукция, но при електромагнитът какво е обяснението? Аз пак казвам че се заблуждаваш при измерването нещо не е точно и го тълкуваш погрешно. Това не може да остане незабелязано, ако действително съществуваше, от конвенционалните физици.

Радико:
Съпротивлението е обратна величина използвана за да се улесни формулата. Правата величина е проводимост "ро" но с нея формулата става доста по сложна. За улеснение "ро" се преобразува математически в "ом" и формулата става много по лесна и разбираема.

Радико:
Технократ да кажеме, че навиеш един електромагнит с две отделни намотки и пуснеш по едната кротко да си тече ток както и да измерваш другата намотка няма да измериш нищо, ни ток ни напрежение. Обаче в момента в който електромагнита придърпа желязо във втората намотка ще се индуктира ток. Само докато желязото се движи. В мига в който залепне и спре да се движи всичко се връща като в положението преди залепването.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия