Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Магнитен акумулатор на Лийдскалнин

<< < (16/24) > >>

Радико:

--- Цитат на: технократ в Януари 05, 2019, 08:07:24 pm ---Радико изглежда или се заблуждаваш че токът в електромагнит в момент на повдигане на товар нараства, или че грешно тълкуваш че нарастналият ток е вследствие на генерация на електричество. Нарастналият ток може да се обясни единственно със нарастнала консумация, а това показва че има извършване на работа, както един електромотор като се натовари и в него токовете скачат. 

--- Край на цитат ---
Въобще не се заблуждавам налагало ми се е да го измервам хиляди пъти в работата си. А това каква е причината за повишения ток може да си сигурен, че съм прав.

MTM:
ЗЗЕ почти винаги се нарушава. Закона на ОМ не е верен, ТО не е вярна...  :D това са фактите...

Радико:
Ц. Закона на Ом е едно от няколкото най верни неща във физиката. По точно законите не закона защото са два.

MTM:
Радико  напиши формулата на ОМ.
 Ще е А=волта върху R. Така ли е?
 Дотук  е вярно... Само, това съпротивление, не е вярно.
 Също и много неща не са верни.

Радико:
Кое не му е вярното на това съпротивление. Предполагам си разбрал че съм много наблюдателен дори за дребни детайли, а аз с този закон цял живот си изкарвам хляба и не съм забелязал неточност. Забелязал съм обаче хиляди хора които го интерпретират погрешно. Също и такива които хал хабер си нямат за втория закон, този за цялата верига.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия