Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Магнитен акумулатор на Лийдскалнин

<< < (9/24) > >>

Аtos:
Да, взаимодействията са обясними и даже са обяснени, но въпросът откъде идва енергията в постоянния магнит си остава висящ...

Радико:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 04, 2019, 11:43:59 am --- С негова помощ на практика доказах и консервативността на магнитното поле и това може да се види в таблиците на взаимодействие между магнити.

--- Край на цитат ---
Как да разбирам това изявление. Аз го разбирам, че вече си убеден, че с помощта само на постоянни магнити не може да се извади енергия. Сиреч опитите които правят някои от хората в този форум са обречени на провал. И освен това изявлението на Майстора за разпадналият се от скорост двигател е било лъжа. Правилно ли съм разбрал???

ndm:
Опитите проведени през последните седмици на размисъл недвусмислено показаха, че магнитния хранилник проявява известна дихотомност. Оказва се, че единият от полюсите храни повече енергия от другия, в зависимост от положението и ориентацията спрямо астрообстановката на самия хранилник.  S полюса, наречен още и северен по първата буква, показва склонност към хранение на повече енергия(на северния полюс сега е по-студено), отколкото N полюса, наречен още и норд щото стрелката на компаса винаги гледа натам. При така стеклите се обстоятелства обаче, възникна и последната дилема за решаване а именно. Магнитите с които работя са предимно феро, оцветени са в синьо и червено. Синьото – студено, то първата буква си показва, значи север. А червеното? - дали не показва температурата на ядрото на земята...на юг винаги е по-топло. От правилното определяне на  (+)  и (-) на магнитния хранилник зависи до голяма степен свръхединичността на хранение.

технократ:

--- Цитат ---@технократ, напротив, това е напълно обяснимо със стандартната теория. Трябва само прочетеш теорията или ако те мързи да прегледаш отново моят пост по горе.
--- Край на цитат ---

Не е баш така, когато разчупиш един магнитен соленоид на две парчета, магнитното поле не изчезва, всяко парче става отделен магнит. При Лидскалният магнитен хранилник обаче не е така, магнитното поле съществува само докато има затворен контур, това рязко различава хранилника от обикновен постоянен магнит. Ти казваш че си замерил магнитно поле извън контура на хранилника с уреда който показа, добре, разбра ли конфигурацията на поляритета на магнитното поле при хранилника? тоест как са ориентирани двата полюса S и N спрямо затвореният контур на хранилника?

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Радико в Януари 04, 2019, 04:34:32 pm ---Как да разбирам това изявление. Аз го разбирам, че вече си убеден, че с помощта само на постоянни магнити не може да се извади енергия. Сиреч опитите които правят някои от хората в този форум са обречени на провал. И освен това изявлението на Майстора за разпадналият се от скорост двигател е било лъжа. Правилно ли съм разбрал???

--- Край на цитат ---
Силата на взаимодействие между два магнита в дадено направление е равна на градиента на полето в тази посока умножен по един коефициент зависещ само от конструкцията. И когато се интегрира получената работа (енергия) се получава (Фmax - Фmin)*k, или иначе казано при постоянни минимум и максимум на полето (като стойности) енергиите за приближаване и отдалечаване са равни. Подобна картинка се получава и при гравитацията там силата на изкачване или спускане зависи от наклона (градиента) и един коефициент определен от самото тяло. И съответно работата на спускане е равна на тази при изкачване. До колкото ми е известно конструкцията на Майстора включва електромагнити с външно захранване и този случай най коректното измерване е при самозахранване. Всички други случаи допускат грешка при измерването поради импулсният ток който се ползва. Но причина за разпадането може да бъде и не добре закрепени магнити или дебаланс. Аз лично смятам, че всяка конструкция която използва само градиента на полето няма да излезе извън границите на двигател с външно захранване.
За да се избегне фактора консервативност на полето, самото то не трябва да има градиент. Т.е да се ползват други фактори. Това бих могъл да го оприлича на движение по равно с попътен вятър. В случая гравитацията е необходима само до толкова колкото да ни придържа към повърхността на Земята и основната работа се върши от вятъра. Разбирате, че в случая могат едновременно да съществуват и двата фактора - консервативно поле и попътен вятър, но само единият от тях е работещ. Това в много случаи (особено при магнитните полета където не може да се видят силовите линии) довежда до заблуждение и промяната уж към по добро всъщност достига само изчезване търсеният ефект.
При магнитните двигатели не се изключва наличието на градиент на полето, но то не само че не върши полезна работа но и създава спиращи вихрови токове. Затова съм се постарал да създам възможно най константно поле, за да може да се изследва само полезната кривина на магнитната силова линия. Реалната конструкция е тип магнитен лагер. Какво ще се получи в крайна сметка - времето ще покаже.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия