Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
Магнитен акумулатор на Лийдскалнин
krasias:
Ами ти caduceus, като толкова можеш и знаеш докажи че не разтягаш локуми. Щот не за пръв път пишеш небивалици и приказки от 1001 нощ.
caduceus:
Не. Аз давам насоки, за който може да ги оцени. А който ме познава лично, е наясно дали говоря празни приказки. Оправяйте се сами, сдъвканото не е ценно.
epwpixieq-1:
PMH (permanent magnetic holder ) както го наричат, ефекта е интересен и си заслужава, най-малко човек да се заиграе с него за да го усети. От моя гледна точка, като винаги се стремя да си обясни динамиката на процесите елементарно ( макар и не елементарно успешно ), в метала се образува нещо като еднопосочна магнитна "високо скоростна река", посредством моментния магнитен импулс от намотките, която се движи с висока скорост ( дали над или под тази на светлината няма значение :) ), и затова след прекъсване на захранването, трябва да положим сила за да разделим отделните елементи. В момента в който имаме определено въздушно пространство, скоростта "магнитната река" или по скоро нейната сила, страшно отслабва поради, така да се каже, магнитното съпротивление на въздуха ( поради липсва магнитопровода, метала) и така разрушава цялостта на конструкцията.
За да си представите динамиката си представете две тръби с форма на полукръг, с еднакво сечение, съединени така че да образуват затворен кръг. В тръбите имаме, вода която се движи с висока скорост без никакви загуби, или със страшно пренебрежими такива. Как сме я задвижили, тази водана маса, няма значение за аргумента. В момента, в които се опитаме да разделим тръбите ние ще усетим съпротивление от самото движение на водата, предполагам че може да се каже от инерционната сила, което ние усещаме като "залепване" на тръбите една за друга. Сега си представете, че започваме да разделяме тези полукръгове със сила, и колкото повече става промеждутъка между тях, толкова скоростта на водата рязко спада. Веднага виждаме как силата която "държи" кръга като цяло започва да изчезва, и той се разпада. Мисля че така представяне на процеса дава идея за динамиката феномена.
Във връзка с подобен, макар че по друг тип, феномен си позволявам да приложа следния видео материал:
https://www.youtube.com/watch?v=7yoM4Qjmduk ( това е тъй наречения Flynn motor )
и ефекти базирани на принципа:
https://www.youtube.com/watch?v=9Nlspw1HY-w
https://www.youtube.com/watch?v=r4PWiyN1G7I&list=PLyJcyYF3QWl0kchYQtndmbsNabg17bUmL
hyparh:
Лека поправка към epwpixieq-1. PMH означава "perpetual motion holder" или нещо, което поддържа вечно движение.
krasias:
--- Цитат на: caduceus в Януари 04, 2019, 12:26:35 am ---Не. Аз давам насоки, за който може да ги оцени. А който ме познава лично, е наясно дали говоря празни приказки. Оправяйте се сами, сдъвканото не е ценно.
--- Край на цитат ---
То беше ясно че ще се опиташ да се измъкнеш като мокра връв. А и не давай повече такива насоки щот май само ти си ги разбираш, бъди сигурен причината че никой тук не те разбира не е в нас тя си е твоя лична.........
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия