Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
Магнитен акумулатор на Лийдскалнин
juliang:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 03, 2019, 09:21:04 pm ---Магнитният поток е поток от вечно движеща се материя (може да се нарече "етерална").
--- Край на цитат ---
Не може да се нарече "етерална" защото вече си има име - електромагнитно поле :) Обяснено е в електродимнамиката, има уравнения на Максуел които обясняват какво се случва. Обаче те са сложни, и малко хора разбират какво изразяват.
--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 03, 2019, 09:21:04 pm ---Както виждате най тривиалното явление може да бъде изтълкувано като чудо от незапознатият човек.
--- Край на цитат ---
Или като доказателство за съществуването на оргон... :)
Bat_Vanko:
--- Цитат на: juliang в Януари 03, 2019, 07:52:30 pm ---Съвременната физика има още много неща да изяснява. Едва ли някой си мисли че човечеството знае всичко. И доста хора са в грешка относно това с какво реално се занимава науката (и физиката в частност). Науката се опитва да систематизира знанията, да обясни как дадено нещо се случва. Много рядко дава обяснение защо то се случва. В някои случаи успява да напипа някаква зависимост или формула, която да ни подскаже за нещо, което не сме наблюдавали, но би трябвало да е така, и в последствие се оказва че наистина е така.
--- Край на цитат ---
juliang както и ти самият казваш - все още не можем да дадем обяснение какво всъщност се случва. Ефектите са известни, формулите са верни, но естеството се губи. Затова слагам и двете определения. И не е електромагнитно, а чисто магнитно поле. А дали е поле или някаква вечно движеща се материя - времето ще покаже. Но едно съм сигурен, за да взаимодейства с материята трябва да има някакъв материален носител.
Радико:
Този експеримент според мен е с единия крак в познатото с другия в хипотетичното. Бат ванко добре обясни познатото. Има меки и твърди магнитни материали. Има и полумеки. Този експеримент се получава с тях.другият крак обаче е по интересен. Извън залепналия магнитопровод поле няма "ако някой не вярва да провери с датчик на Хол примерно" Какво тогава по дяволите се свива за да индуктира импулса в намотката. На този въпрос не издържа нито една от изложените по горе хипотези.
hyparh:
--- Цитат на: juliang в Януари 03, 2019, 08:44:01 pm ---Хипарх, ако на теб ти харесва влизането на някой в темата с:
и че този начин на изразяване спомага за създаването на конструктивен диалог ... Не бях останал с такова впечатление за теб... Но аз не съм човек дет ще търпи някакви селтаци да влизат в дискусията с ритник по вратата и да раздават квалификации като последна инстанция.
--- Край на цитат ---
Човекът вече е претръпнал от квалификациите, които многократно са отправяни към него и затова се държи така. Всеки може да провери от архивите на форума. Това, че някой се занимава с нещо, което другите не разбират, не означава, че трябва да му се нахвърлят и да го разкъсат.
Да, това отношение от негова страна също не е в реда на нещата, но съм 100% сигурен, че ако има разбиране и градивна дискусия от другата страна, това моментално ще се промени.
Та да се върнем на PMH :)... Радико, тук мисля, че по-скоро "нещото" се разширява. При безконечното циркулиране потокът е компактен и съсредоточен само в метала. Както казваш - не може да бъде засечен отстрани. При разделянето на "подковата" потокът мигновено се разширява и вече имаме външно магнитно поле, което при рязкото си преминаване през намотките индуцира ток.
caduceus:
Фактите:
1. Ед казва еднозначно, че с помощта на PMH е построил Кораловия замък. Т.е. това устройство си има цел и предназначение, което не е да демонстрира даден физичен принцип. То е практически инструмент.
2. Всички репликации на PMH са построени без точно определена обработка на материалите, без която не може. Липсата на определени знания пречи репликата да работи като оригинала.
3. Всички разсъждения по темата магнитно поле и т.н. без конкретното, практическо знание за етералните течения от двата вида /наречени от Ед южни и северни магнитни потоци/ и начините на тяхното генериране в свободен вид или в проводник - са просто празен шум. Който смята че не е така, да омекчи скала от 20-30 тона за да я оформи като глинена и да я направи тежка примерно два килограма, пък макар и за кратко. Ед го е правил и резултатът си стои още там, във Флорида.
4. Очевидно хората които най-много не знаят, най-много говорят - а и се обиждат от думите ми. Вместо да попрочетат и се ограмотят - никой не се е родил професор :)
Успехи!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия