Автор Тема: Що е то време  (Прочетена 55153 пъти)

Неактивен atos

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 3 998
  • Мисля, следователно...мисля!
Re: Що е то време
« Отговор #270 -: Март 20, 2019, 11:00:29 pm »
Напротив, похвално е, макар че не ми се струва вярно. Едно време, едвам се сдържах да не не те настъпя точно по темата за вярата в окултизма.
Не знам дали е похвално или не, защото не съм чел наистина нищо подобно(освен ако Рамаяна или Махабхарата се смятат за окултна литература или Кастанеда...или фантастика)! А моето убеждение е, че ако не познаваш нещо достатъчно добре, нито трябва да го отхвърляш или заклеймяваш, нито имаш право да изказваш мнение по него...та в тоя смисъл - "срам"...
Сега, че някои мои схващания е възможно да са застъпени в окултната литература, аз нямам вина...


Арахая, значи казваш "очаквам конкретика", какво да ти кажа то и всички в този форум очакват евентуално да си жена ама ти не си жена ти си мъж, при това добре познат на форума. И ако си мислиш че другите лесно може да ги преметнеш то не се пробвай с мен, още с първите ти писания те познах. Така че не обичам да разговарям с фалшиви образи.
Краси...досега те уважавах доста...и ти вярвах! Вярвах в предчувствията ти...усещанията ти (споделените ти преживявания), но...с тази изцепка ме изгуби тотално!!!

Щом не можеш да разчетеш елементарна енергия и да я класифицираш дали е женска или мъжка...слабо...
Арахая си е "жена, та дрънка", гарантирам го!!!

Един съвет от мен - не се доверявай повече на личните си "предчувствия", защото те явно просто...не съществуват!
Всичко е плод на параноя, тук съм съгласен с Хипарх!

Арахая, остави тези въпроси, допускам, че Краси е изказал повърхностно впечатление спонтанно, без да го дообмисли, а след като вече е написано, се чувства длъжен да го защити (макар, че не е нападан), но просто не знае как.
Краси, не се впрягай и не се вкарвай във филми, няма нищо лошо в недоразуменията, обичам те!
« Последна редакция: Март 20, 2019, 11:21:35 pm от atos »

Неактивен технократ

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 280
  • Пол: Мъж
  • Не е важно знанието а разбирането
Re: Що е то време
« Отговор #271 -: Март 21, 2019, 12:25:58 pm »
Сега стигам до нова концепция за времето, то е вселенският простор заедно с пространството. Когато го мерим го мерим със събития , часовници или циклични процеси, за разлика от пространството което го мерим със обекти, линийки или метъри, меренето всъщност е фиксиран отрязък, ако мерим със висока честота, това означава че отмерваме все по малки отрязъци, също както и при дюлгярският метър, когато мерим в милиметри, фиксираме по малки отрязъци от пространство, отколкото ако мерим в сантиметри. Разликата при времето е това, че във вселенският простор съществуват не само обекти, тела, атоми, но и процеси и събития, които които се помещават в простора. Интересното обаче е че обектите планети, звезди, астероиди, атоми , частици, в същността си са също събития и процеси. Така обекти и събития се взаимодопълват и съществуват във вселенският простор ( пространствовремето) което е неделима характеристика и мерност на абстрактната и вездесъща материя