Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Що е то време

<< < (14/55) > >>

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Декември 22, 2018, 07:14:14 pm ---Да ти кажа не знам как ще им изглежда на тези двумерни бактерии действие от третото измерение, вероятно ще им изглежда като внезапно появил се от никъде писец на молив  ;D или като внезапно появил се от никъде човешки палец :) Ама Радико давай по същество, каква е тази хипотеза за размазани събития и обекти които се материализирват подобно на боята в глицерина. Май нещо съм чел за нея, не беше ли от книгата на Майкъл Толбот " Холографската Вселена ". Там се говори за много мистична действителност, включително за вселената като холографско изображение, което също е абсурдно, ма нали трябват доказателства за това, ми стъпете си на краката и земята бе хора, иначе хипотези бол  и аз мога да си измислям и фантазирам модели на вселената и философски принципи. Да ама малко от малко трябва да се корелират с действителността.

--- Край на цитат ---

технократ, доста от темите в които сме разисквали въпроси, свързани с тук разглежданите процеси явно не си чел!
Кое е абсурдно? Ами той животът не е ли абсурден от гледна точка на тази твоя първично-материалистична нагласа?
А за разума да не говорим...
Тъкмо ми допадна, че мислиш...и започна да се изцепваш ;D

Весо, уникално добър пример с този опит! Реверсивност на ентропията!

И понеже технократ заби...да му отговоря аз, бонус въпросът на Радико - в нашия свят ако това се случи, ефектите са два възможни, телепортация или "двоен образ" (близнак) на обект!
Физиците са го нарекли "червеева дупка" като термин.

технократ:

--- Цитат на: atos в Декември 23, 2018, 03:10:05 am ---технократ, доста от темите в които сме разисквали въпроси, свързани с тук разглежданите процеси явно не си чел!
Кое е абсурдно? Ами той животът не е ли абсурден от гледна точка на тази твоя първично-материалистична нагласа?
А за разума да не говорим...
Тъкмо ми допадна, че мислиш...и започна да се изцепваш ;D

Весо, уникално добър пример с този опит! Реверсивност на ентропията!

И понеже технократ заби...да му отговоря аз, бонус въпросът на Радико - в нашия свят ако това се случи, ефектите са два възможни, телепортация или "двоен образ" (близнак) на обект!
Физиците са го нарекли "червеева дупка" като термин.

--- Край на цитат ---

Атос как ще докажеш че съществува например 4 мерно пространство или 2 мерно ? пробвай и ще видиш че разискваме глупости от 1001 нощ, а радико се впряга твърде много в научната фантастика отпреди 20 години.

Аtos:
Нужно ли е наистина да го доказвам?
За двумерно какво точно трябва да се доказва? Не си виждал лист хартия ли или..какво?

А доста явления имат прилично елегантно обяснение с допускането на 4D, защо е нужно да сме като коне с капаци?

Радико:
Атос за технократ "доказване" означава да го заведеш някаде където да му покажеш нещо като двумерен аквариум "със естествен произход разбира се", с който да може да си поговори, по възможност на чист български или поне на английски. Иначе е недоказано.

--- Цитат --- Какъв шах могло да играе това куче не виж че го бия 3/2 
--- Край на цитат ---
Този технократ от къде влиза, да не би да е от Севлиево.

hyparh:
Искам да поздравя Технократ за проявения common sense :) Въпреки, че отваря такива теми, той се усети много навреме от какъв етап нататък човек лесно попада в капана на фантасмагориите. Майстора се опита за пореден път да каже някои неща в последните си постове, но малцина го чуха.

Разбира се, екзотични проявления и много по-напреднала наука от нашата, съществуват, но разгръщането на абстракции на база погрешни и изопачени интерпретирания (както и чисто и просто човешки фикции), няма да запълнят тези празнини в познанията ни за реалните процеси, а точно обратното.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия