Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
plcsoft:
Първо да благодаря на Арахая за линка!
Та относно писаниците в последните постове! Мисля че, започнахме да налучкваме нещата! Моето виждане е следното - понеже твърдя, че няма време, а само различни прояви на Съзнанието(тоест Енергията), но съзнанието това сме ние като индивиди които възприемат и излъчват информация, та в тоя ред на мислене е много трудно човек шлифован в традиционното мислене да си представи(нужно е Въображение) защо времето не съществува и защо е една от опорните точки на РАЗУма. Поне на мен ми бяха необходими повече от 20 години за да "усетя" къде аджеба е истината. Между другото, усещам(или така ми се струва)тънката ирония :) и на къде насочва дискусията Арахая. Дано не се заблуждавам, ако се заблуждавам, нека да бъда извинен, ще ми бъде интересно как ще продължи дискусията!
plcsoft:
--- Цитат на: технократ в Март 16, 2019, 04:57:21 pm ---Интересно някои хора как осъзнават че пространството като характеристика и някаква мерност на материята може да съществува без наличието на материя. Все едно да съществува човешки ум без да има мозък. Ебахти логиката, ;D ПС, бях решил да не поствам по темата, ама го правя заради невежеството което не бива да се шири.
--- Край на цитат ---
Бих ти отговорил така:- нужно е въображение. За съжаление това е единствената дума в българският език която може да инициализира съдържанието което влагам в нея! Това е недостатъка на думите не могат да обхванат цялата палитра от усещания и чувства който изпитва човек пред безмерноста която го заобикаля и която се опитва да разбере и опитоми. Можем да го представим така - примерно познанието на един човек е един кръг с определен диаметър, познанието на друг човек е друг кръг с по-голям диаметър от този на първият, познанието на трети човек е също кръг, но с диаметър още по- голям от на първите двама, и така до безкрайност. Понеже сме дресирани да виждаме реалността по- един и същи начин то, тогава можем да кажем, че началната точка от който започват кръговете е една за всички участници в примера. Ако ги сравним обаче, стигаме до следният извод - познанието на човека с най-малкият кръг е включен в кръговете на всички останали, но неговият периметър(преими го като - кръгозор, светоусещане) е по-малък от периметрите(кръгозорите) на всички със по-голям диаметър. Ако приемем, че всичко което е вътре в кръга е познанието на съответният човек, а от вън е това което НЕзнае, то можем да си направим следният извод - вижда се колко малко неща НЕзнае човека с най-малкият диаметър на кръга и колко много повече неща НЕзнаят останалите с по-големи кръгове.Който не може да си го представи може да си го нарисува и с очите си да види за какво иде реч.
Арахая:
--- Цитат ---plcsoft
Между другото, усещам(или така ми се струва)тънката ирония :) и на къде насочва дискусията Арахая. Дано не се заблуждавам, ако се заблуждавам, нека да бъда извинен, ще ми бъде интересно как ще продължи дискусията!
--- Край на цитат ---
ДА! :)
И аз можех да използвам вместо думата "Съзнателност" (макар пак да е неточна дума), " Енергия"," Информация" или дори думата "Нещо", но умишлено употребих точно нея. :)
--- Цитат ---технократ
Интересно някои хора как осъзнават че пространството като характеристика и някаква мерност на материята може да съществува без наличието на материя. Все едно да съществува човешки ум без да има мозък. Ебахти логиката, ;D ПС, бях решил да не поствам по темата, ама го правя заради невежеството което не бива да се шири.
--- Край на цитат ---
Ако няма Съзнание, защо ще е нужен изобщо някакъв мозък с "функция" ум?
Радико:
--- Цитат --- пространството като характеристика и някаква мерност на материята
--- Край на цитат ---
Не поставяй каруцата пред коня. Материята е следствие на пространството и съществува вътре в пространството. Са остава да кажеш и, че часовниците създават времето и си готов да ходиш да пишеш във форума на плоскоземците.
технократ:
--- Цитат ---Ако няма Съзнание, защо ще е нужен изобщо някакъв мозък с "функция" ум?
--- Край на цитат ---
А има ли съзнание без да е необходимо за това мозък. Кое е първичното, съзнанието или мозъкът?
--- Цитат ---Не поставяй каруцата пред коня. Материята е следствие на пространството и съществува вътре в пространството.
--- Край на цитат ---
Това откъде следва, нима ти унищожи материята, с някакъв експеримент и констатира че е останало само пространство? Пространството е мерност на материята и нейна характеристика, това следва от емпириката, щото нищото не може да се мери, а се мери само нещото, което е само материята.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия