Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Що е то време

<< < (44/55) > >>

Аtos:
Брейиии...какъв арбитър си намерихме в лицето на Арахая ;D ;D ;D

Да, понякога помага систематичното резюмиране на възгледи, за да се разберат с "две думи" основните тези на дискутиращите и да не става "орел, рак и щука". Мисля, че Радико е безпрецедентно прав, поне за втората част от поста си!
Колкото до връзката между времето и пространството...смятам, че не можем да го твърдим със сигурност (понеже, за да го установим, трябва да излезем поне от едното). Но можем да го предполагаме, не пречи ;D

Радико:

--- Цитат ---  Колкото до връзката между времето и пространството...смятам, че не можем да го твърдим със сигурност   
--- Край на цитат ---
Ами аз не веднъж съм казвал, че в повечето теми разисквани тук нищо не може да се твърди със сигурност.
Като видя категорично изявление в такава тема и чувствам тъга и съжаление в предвид менталните проблеми на автора на такова изявление.

технократ:
Пространството и времето са мерности на материята, която е абстрактна по своята същност, съзнанието и разума са една от формите на материята, която я изучава . Но никой не може да докаже или още никой не е доказал, че материята може да има и други мерности освен пространственните и времевите мерности. в този смисъл пространство и време не могат да съществуват без материя. Всеки да го разбира кой както си знае, на мен ми писна вече от тази тема, казах си последното мнение по темата.

Арахая:
Признавам, че исках тъничко да ви провокирам с думата „Съзнателност“ в моите хипотетични разсъждения.... И никак не ми бе лесно да ги съчиня  ;D ;D ;D

--- Цитат ---Радико
Това, че някои колеги не могат да си представят пространство без материя се дължи на материалистичното несъвършенство на човешкия мозък, по силно или по слабо изразено в различните индивиди.
--- Край на цитат ---

И не само на мозъка, а и ограничените възможности на сетивата ни. Затова сме си измислили машини, уреди, които да са продължение на възможностите на сетивата ни....Как бихме видяли например ултравиолетовите лъчи? Пък до други истини  достигаме и по неконвенционален  път. А и човек живее във „въздушна среда“, респективно сетивата ни са пригодени за нея. Ако влезем във водата без очила, които да създадат въздушно пространство между водата и очите ни, нещата във водата , разстоянията изклеждат инак...
Но пък нищо не ни пречи да си разсъждаваме по тези теми. Гимнастика за ума ... :D

технократ:
Интересно някои хора как осъзнават че пространството като характеристика и някаква мерност на материята може да съществува без наличието на материя. Все едно да съществува човешки ум без да има мозък. Ебахти логиката,  ;D ПС, бях решил да не поствам по темата, ама го правя заради невежеството което не бива да се шири.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия