Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Възможна ли е скорост по голяма от скоростта на светлината
Радико:
Майсторе, в този ред на мисли един не много скъп компютър е далеч по бърз от човешката мисъл. Защото както разглежда снимка на галактика намираща се на милиони светлинни години така за милисекунди може да я изостави и да отиде на снимка на галактика намираща се на МИЛИАРДИ светлинни години зад полярната звезда. Купи си нещо от магазина вземи си касовата бележка, постави я на масата и я премести макар и само един сантиметър. Тогава вече ще имаш право да разправяш, че мисълта ти е била някъде другаде извън главата ти. До тогава можеш само да разправяш колко е бърза мисълта ти. Така и аз мога да споделя, че снощи мисълта ми беше при 12 булки ама те дали знаят за това???
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Декември 26, 2018, 01:48:10 pm ---Майсторе, в този ред на мисли един не много скъп компютър е далеч по бърз от човешката мисъл. Защото както разглежда снимка на галактика намираща се на милиони светлинни години така за милисекунди може да я изостави и да отиде на снимка на галактика намираща се на МИЛИАРДИ светлинни години зад полярната звезда.
--- Край на цитат ---
Компютърът няма мисъл! Оттам да започнем :D
Обработката на данни далеч не е мисъл!
--- Цитат на: Радико в Декември 26, 2018, 01:48:10 pm ---Купи си нещо от магазина вземи си касовата бележка, постави я на масата и я премести макар и само един сантиметър. Тогава вече ще имаш право да разправяш, че мисълта ти е била някъде другаде извън главата ти. До тогава можеш само да разправяш колко е бърза мисълта ти.
--- Край на цитат ---
Ако говориш за телекинеза, има хора, които могат да го правят! Това, че не може всеки от нас да го прави, съвсем не означава, че не е така! Просто не сме овладели тези техники!
То е все едно да отричаш нестинарството като факт, понеже ти сам не можеш да ходиш по въглени без последствия?
--- Цитат на: Радико в Декември 26, 2018, 01:48:10 pm --- Така и аз мога да споделя, че снощи мисълта ми беше при 12 булки ама те дали знаят за това???
--- Край на цитат ---
Ако наистина мисълта ти е била при тях (поне да беше понамалил бройката :D ) и то достатъчно концентрирана, или пък наситена със силни емоции (емоциите са мощен усилвател), бъди сигурен, че знаят, но на подсъзнателно ниво!
Maistora52:
Ради, въобще не си струва да обсъждам коментарът ти, защото е твърде ограничен и като примери и като идеи...
Говоря за генерирана Квантова енергия под формата на Концентрирана Мисъл излъчена в Пространството под формата на Лъч!
И понеже дълги години съм изследвал качествата на "разсеяните" (обикновено) И концентрираните (много рядко) Мисли, мога и правя съответните свои изводи.
Ако беше наясно, що е то "Джнана Йога" нямаше въобще да ме занимаваш с бързодействието на компютри, касови бележки, или пък "местоположението" на една, няколко или въобще брой мисли...
Като генезис, и като наблюдаеми факти, в Мозъка наистина има електромагнитни импулси, протичания и пр. ефекти... но това въобще не дефинира ЕСТЕСТВОТО НА МИСЪЛТА и множеството нейни качества и изяви.
А пък и съвсем нямам "време" и намерение да обяснявам "Що е то Мисъл?"...
Други задачи имам, по-прагматични... като изобретяването на Магнитен двигател (ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ)!!! - например!
GreenHulk:
Ако някой си спомня за Навигаторите на Сдружението от "Дюн"...
Може да нямаме възможност за апарат който се "движи" по-бързо от светлината, но човек, който ...телепортира с мисълта си предмет/кораб на огромни разстояния за кратко време.
В този случай дали няма да трябва и защита за булки да се мисли... :o ::)
epwpixieq-1:
В това току що публикувано видео https://www.youtube.com/watch?v=pTn6Ewhb27k се разглежда интересен въпрос относно дали скоростта на светлината е различна в различните посоки. За тези които са почитатели на релативизма (интересно е да се спомене) се посочва, в първичните публикации, че няма как да се измери еднопосочната скорост и затова се приема условно че скоростта на светлината е една и съща в двете посоки. Най-интересното, като заключение, е че няма как да знаем, или измерим, това.
Това което не се посочва във видеото, което малко ме изненада, е всъщност не как се мери скоростта на светлината а какво представлява като физична величина. Тоест че зависи от отношението на диелектричната и магнитна проницаемост на средата. И така, при положение че горния въпрос е повдигнат, може да се замислим дали диелектричната и/или магнитната проницаемост на средата имат предпочитано векторно направление. Понеже, когато се замисли човек на теоретично посочения проблем, излиза че въпреки че няма как да измерим скоростта емпирично в едната посока, това значи ли че не можем да го направим през измерване на диелектричната и магнитна проницаемост и дали тя има разлика в зависимост от направлението в пространството? Като разбира се при положение че има такива пространствени дирекционни разлика, това означава че в едната посока скоростта ще бъде по-висока, което означава по-малък импеданс, а в другата, съответно, по-ниска като съответно импеданса (в тази посока) е по-голям. И спирам дотук, поне за сега, понеже веригата не тези мисли създава напрежение в главата ми :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия