Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Измамите на Илън Мъск относно електромобилите и совалките
dmitarp:
Човече, огледай се наоколо защо е нужно да вярваш на хора, които се чудят какво да пишат само и само да ги четат, а не вярваш на собственият си усет за нещата. Направи си сам сметката, една електрическа кола е фактически вечна ако не е блъснеш, без повреда и подръжка може да измине 1 000 000 км, е ако това нещо няма бъдеще, кое има?
Радико:
https://www.google.bg/amp/s/www.kaldata.com/it-новини/официален-анонс-на-електромобила-audi-e-tron-gt-с-298958.html/amp
Мъск и да е мошеник и да не е тези не са.
Боже боже колко мъка има по тоя свят.
технократ:
--- Цитат на: dmitarp в Ноември 30, 2018, 10:10:57 am ---Човече, огледай се наоколо защо е нужно да вярваш на хора, които се чудят какво да пишат само и само да ги четат, а не вярваш на собственият си усет за нещата. Направи си сам сметката, една електрическа кола е фактически вечна ако не е блъснеш, без повреда и подръжка може да измине 1 000 000 км, е ако това нещо няма бъдеще, кое има?
--- Край на цитат ---
Батериите нямат бъдеще, да измислят по добър начин за съхранение и ползване на електроенергията от електромобилите. Батериите нямат дълъг живот, бавно се зареждат, нямат голям пробег, и на всичкото отгоре технологиите им за производство замърсяват повече отколкото въглеродните емисии от изгаряне на гориво в ДВГ. Не съм фен на горивото от нефтопродукти, но за сега нищо по добро от тях не е измислено.
--- Цитат на: Радико в Ноември 30, 2018, 10:28:26 am --- https://www.google.bg/amp/s/www.kaldata.com/it-новини/официален-анонс-на-електромобила-audi-e-tron-gt-с-298958.html/amp
Мъск и да е мошеник и да не е тези не са.
Боже боже колко мъка има по тоя свят.
--- Край на цитат ---
400 километра пробег са нищо, а на всичкото отгоре батерията струваща хиляди, се скапва за 3 години, също се зарежда бавно , а технологиите за производството и са по вредни от въглеродните емисии.
juliang:
--- Цитат на: технократ в Ноември 30, 2018, 10:36:28 am ---400 километра пробег са нищо, а на всичкото отгоре батерията струваща хиляди, се скапва за 3 години, също се зарежда бавно , а технологиите за производството и са по вредни от въглеродните емисии.
--- Край на цитат ---
За градски условия 400 км са повече от достатъчни за лична кола. А и 400 км са си София-Пловдив и обратно плюс още малко. Ако имаш $ 100 000 вероятно ще имаш пари и за едно дизелово комби с което да се влачиш по провинцията, а електричката ще я оставиш за в града.
Батерията струва хиляди, но аз давам хиляди на година за бензин.
Технологиите за производството й са вредни, но са изнесени извън градовете. Докато бензиновите и дизеловите мотори ми чадят в спалнята.
технократ:
--- Цитат на: juliang в Ноември 30, 2018, 10:44:22 am ---За градски условия 400 км са повече от достатъчни за лична кола. А и 400 км са си София-Пловдив и обратно плюс още малко. Ако имаш $ 100 000 вероятно ще имаш пари и за едно дизелово комби с което да се влачиш по провинцията, а електричката ще я оставиш за в града.
Батерията струва хиляди, но аз давам хиляди на година за бензин.
Технологиите за производството й са вредни, но са изнесени извън градовете. Докато бензиновите и дизеловите мотори ми чадят в спалнята.
--- Край на цитат ---
За градско не ми говори, сигурно си караш твоята кола само из града ;D А за бензина направи една сметка за година колко ще ти струва ако караш икономичен автомобил и то го караш икономично, ще видиш че е много по евтино отколкото да даваш на всеки 3 години, по около 17000 EUR за 35 киловатчасова литиево-йонна батерия. И технологиите за производството на същите батерии, може да са изнесени навън, но това не означава че не замърсяват природата, нищо че не са ти под носа, то вятъра ще ги докара до там :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия