Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Трансформиране на ел. енергия от ниско-температурни топлинни източници
krasias:
Моторчо, явно не вдяваш та да ти поясня втори път. Най доброто са като ПРЕОБРАЗОВАТЕЛ на енергия......
juliang:
--- Цитат на: h2motor в Ноември 30, 2024, 09:48:50 pm ---juliang, това е екперимент и си има експериментаторите коит стоят зад него, работят по него. Възможностите им не се изчерпват до соларните панели, смешно се получава.
--- Край на цитат ---
Ами да си работят, кой им пречи?
Има една камара прекрасни идеи, които са умрели просто щото са се появили в неподходящото време или не са намерили "чичко паричко" който да ги спонсорира.
Ако една голяма компания системно инвестира в губещи технологии с времето сатва малка компания или съвсем изчезва. На нейно място идват други компании, които от малки стават големи просто щото са имали по-добра преценка.
Така че пожелавам успех на тия експериментатори.... дано па изобретят нещо полезно.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Ноември 30, 2024, 12:59:24 pm ---Той Пикси си е неандерталец, безполезно изкопаемо попаднало в друг свят,
--- Край на цитат ---
krasias, ваше право е да се изказвате както решите, човек много добре се показва (пред другите) по начина на изказване ;D, така че ви благодаря за начина по който се изразявате.
От друга страна, стремя са да живея колкото се може по-природно (според вас "неандерталски"), и имайки в предвид че използвам един абсолютно възобновим природен ресурс, с 90% ефективнос, мисля че никой от "зелените" ентусиасти не могат да ме достигнат от гледна точка на енергиина ефективност. И въпреки това, продължавам да проявявам сеилен технологичен интерес, но не към неефективни и комерсиални фотоволтаични системи, а към ядрените. Кой знае, селед 10-тина години вече мога да си направя и 1MW термална мощност определена част на имота и така да реша проблема с термо-енергиината си консумация за 1000 години напред, като мина от дървени на ядрени батерии :)
--- Цитат на: krasias в Ноември 30, 2024, 12:59:24 pm ---пък и взел да доказва за ефективноста на дърветата. И какво им е ефективното след като те въобще не усвояват зелената светлина а я връщат обратно а зелената светлина носи най много енергия в слънчевия спектър.
--- Край на цитат ---
за съжаление тоново показвате огрмоно невежесто относно биологичния живот на тази планета. Разибра се тези неща няма да ги научите в основното образование (няма кой да ви ги обясни), но в ерата на интернет и сега вече модерните AI системи, най-малото, вземете и се образовайте в това отношение, понеже е абсолютно смешно да не се знаят фундаментални факти за света в който живеете и още повече да се критикуват хора които се опитват да ви преставят явно съвсем ново ( и неизвестно ) за вас познание.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 30, 2024, 10:41:25 pm ---krasias, ваше право е да се изказвате както решите, човек много добре се показва (пред другите) по начина на изказване ;D, така че ви благодаря за начина по който се изразявате.
--- Край на цитат ---
Няма нужда да ми благодариш, по добре щеше да е да разбереш защо ти го казвам. Но ти няма да го разбереш, не и в тоя живот. Така че на мен ми е пределно ясно че напразно се старая.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 30, 2024, 10:41:25 pm --- за съжаление тоново показвате огрмоно невежесто относно биологичния живот на тази планета. Разибра се тези неща няма да ги научите в основното образование (няма кой да ви ги обясни), но в ерата на интернет и сега вече модерните AI системи, най-малото, вземете и се образовайте в това отношение, понеже е абсолютно смешно да не се знаят фундаментални факти за света в който живеете и още повече да се критикуват хора които се опитват да ви преставят явно съвсем ново ( и неизвестно ) за вас познание.
--- Край на цитат ---
Пикси, явно достатъчно съм се образовал за да не могат да ме заблуждават такива като теб дето се самовъзприемат като гений.
h2motor:
krasias, добре зареждай се с големи очаквания, после ти ще се разочароваш. Ще станат като се развият. На мен ми харесват много, не съм враг на технологията.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия