Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Трансформиране на ел. енергия от ниско-температурни топлинни източници

<< < (12/18) > >>

h2motor:
juliang, моментно състояние е всичко, това със соларната енергия е също за определен момент. Има и негативи остъкляването, при това не са за пренебрегване. Проблема е че не се развиваме, вместо да се случва да се обединяват усилията, теглят в различни посоки силите и няма такова движение напред. Но как ще се появи нещо което е по добро, ако всички сили са един вектор, просто ще ни отвеят нанякъде. Противоречиви са нещата, има много противоречия и силата напред е резултат от въздействащи куп сили които не са в нейния вестор. Въпроса е материала да издържи напрежението. Не е идеално. Случват се всякакви неща в този лабиринт на развитие.

Михаил Кузмов:
Колеги, ако някой нещо е разбрал от горният пост, може ли да ми разясни!

h2motor:
Имам предвид че ентусиазма ще премине, в момента го има по отношение на соларната енергия, ще се появят и други начини за задоволяване на енергийни потребности. Всичко е временно.

h2motor:
При положение че сте хора техници - не виждате ли че и соларните панели не са добре направени измислени. Това да го ползваш 10 години и понеже ефективноста на клетките които са под стъкло е паднала, да го хвърлиш и да го трошиш не е рационално - шрот. Ако зависеше от мен ще ги сложа между стъкла, които след това ще се заварят със стъкло. После като искам да сменя клетките ще се отреже заварката , ще се поставят нови клетки, стъклата ще се полират и ще се заварят.

krasias:

--- Цитат на: h2motor в Ноември 30, 2024, 12:10:20 pm ---При положение че сте хора техници - не виждате ли че и соларните панели не са добре направени измислени.

--- Край на цитат ---
Е точно че сме техници та виждаме че ФВ са си съвсем наред, а теб като те гледам какво се оплиташ като пиле в кълчища та се питам въобще какво знаеш. Или и ти като Пикси имаш "дървени батерии" та ни водиш пропаганда против соларите. Той Пикси си е неандерталец, безполезно изкопаемо попаднало в друг свят, пък и взел да доказва за ефективноста на дърветата. И какво им е ефективното след като те въобще не усвояват зелената светлина а я връщат обратно а зелената светлина носи най много енергия в слънчевия спектър.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия