Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Начини за акумулиране на енергия.

<< < (8/16) > >>

montanar:
За помпането на въздух и ползването му под налягане чрез HHO  не виждам особен смисъл - еквивалентни и много по ефективни са принципите с използването на гравитация - защото помпането на газове и ползването им в последствие като движеща сила само посебеси е несравнимо по-малко КПД от всеки ел.двигател движещ водна помпа или повдигащ някаква тежест за които уточнихме какви са им кусурите.

Интересни също са маховичните системи - при тях енергиината плътност може да излезе много добра и почти сравнима с галваничните елементи но технологично са доста сложни ако се гонят сериозни резултати от тях и следователно като цена също не са евтини - магнитни лагери вакуми и прочее приблуди които са нужни за изграждането на смислена маховична система. Но и при тях отново опираме до обща себестойност за голям обем енергия. Принципно само един месец да се черпи енергия примерно по 1кв. всеки час цифрата става страшна и която и да е от изброените по-горе системи става абсолютно неприложима.

Така че каквото и да си говорим и да умуваме все се опира до пусти въглеводороди.
Някой от колегите се изказа много правилно и напълно подкрепям мнението му че не изгаряме правилно въглеводородите и в някой случай повече от 80% от енергията просто не я ползваме и излита през комина.

bugman:
О да, почти съм сигурен че, ако не сме на челно, то поне сме в петицата по разхищение на въглеводородите. Хубаво е да се замислим затова, а и как да го променим. Аз лично съм се заел и личен проект 1 ми е на тая тема. :P

Аtos:

--- Цитат на: montanar в Октомври 31, 2018, 05:23:19 pm ---За помпането на въздух и ползването му под налягане чрез HHO  не виждам особен смисъл

--- Край на цитат ---
Ами ползвай обикновен компресор и въздух тогава :D
Намери си една стара бутилка за метан, издържа до 500 атмосфери и пробвай?

Vetap:
Малко е извън темата, но е полезно да се прочете!

montanar:
Vetap много си е по темата даже - много полезно инфо!
Благодаря!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия