Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (55/64) > >>

технократ:

--- Цитат на: atos в Ноември 23, 2018, 03:01:04 pm ---Да, прав си!
По тази формула...ама нищо не ми е ясно!
(без сарказъм)

--- Край на цитат ---

По формулата Какво не е ясно, две маси се привличат със сила пропорционална на сбора им, и обратнопропорционална на квадрата от делящото ги разстояние. всичко това умножено по гравитационната константа. Аз си признавам че гравитационата константа не знам как я представят с това " кубически метър по килограм на минус първа, и по секунда на минус втора " :o Силата се изразява чрез ускорение и маса, един Нютон се равнява на сила която ускорява  тяло с маса 1 килограм за един метър за една секунда на квадрат. Това означава че в следващата секунда ще са изминати два метра, в следващата секунда, четири метра , в следващата секунда, шестнадесет метра и т.н. Енергията се изразява със единицата джаул, един джаул се равнява на работата на сила за преместването на маса 1 килограм на разстояние 1 метър. А тази константа в какво се мери не ми е ясно, би трябвало да е в сила, но както е написано не е, или някой неграмотник го е писал.

технократ:

--- Цитат на: atos в Ноември 23, 2018, 03:12:35 pm ---И с каква сила е това "приближаване", съпоставено спрямо масите им и разстоянието? Ако разстоянието е един микрон, квадратът му колко ще е? Не би ли следвало да залепнат яко?

--- Край на цитат ---

Там е работата че не ми е ясно гравитационната константа в какво я мерят, трябва да е в сила, аз получих едни цифри със пет нули след десетичната запетая, много малка стойност. И може да си прав не споря. Ако е вярна константата, две тела би трябвало да се привличат взаимно мноооого слабо, дори ако са допрени едно до друго. Абе има нещо гнило.

juliang:

--- Цитат на: atos в Ноември 23, 2018, 03:12:35 pm ---И с каква сила е това "приближаване", съпоставено спрямо масите им и разстоянието? Ако разстоянието е един микрон, квадратът му колко ще е? Не би ли следвало да залепнат яко?

--- Край на цитат ---
Ако имаш две тела с маса 10 килограма и физически размери от по 1 микрон - да, те най-вероятно биха залепнали. Но тъй като 10 килограма заемат доста голям обем (дори и от най-плътните познати ни материали), само една мъъъъничка част от тях ще са на разстояние 1 микрон една от друга. За останалата част разстоянията ще са "големи", и съответно и гравитационното привличане ще пада с квадрата от тях.

технократ:

--- Цитат на: juliang в Ноември 23, 2018, 05:15:55 pm ---Ако имаш две тела с маса 10 килограма и физически размери от по 1 микрон - да, те най-вероятно биха залепнали. Но тъй като 10 килограма заемат доста голям обем (дори и от най-плътните познати ни материали), само една мъъъъничка част от тях ще са на разстояние 1 микрон една от друга. За останалата част разстоянията ще са "големи", и съответно и гравитационното привличане ще пада с квадрата от тях.

--- Край на цитат ---

Съгласен съм с теб, центърът на масите е важен, на какво разстояние отстои от гравитиращите тела. Ако центърът на масата на земята отстои на микрони под едно тяло, тогава силата с която ще дърпа земята би била доста по голяма от тази която я мерим на земята. Ако земята стане газ със обем многократно превишаващ настоящият и обем, и на повърхността на този газов облак, едно тяло ще изпитва много слаба гравитация.

технократ:
Ако земята се свие в обем колкото глава на топлийка, как ще се промени гравитационното и поле? според мен полето ще стане силно нехомогенно, внезапно ще се усили неимоверно много , интензитета му ще представлява стръмна крива, ако се изрази графично.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия