Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (52/64) > >>

Радико:

--- Цитат на: технократ в Ноември 22, 2018, 07:54:45 pm ---Обаждаш се само колкото да покажеш че не разбираш нищо и обвиняваш в това опонента си. С тебе ползотворен диалог не може да има.

--- Край на цитат ---
А може да има стига някой да не се опитва да ми доказва чрез формули, че не са верни факти които аз съм доказал експериментално.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Ноември 22, 2018, 08:30:23 pm ---А може да има стига някой да не се опитва да ми доказва чрез формули, че не са верни факти които аз съм доказал експериментално.

--- Край на цитат ---

И какво си доказал експериментално?

технократ:

--- Цитат на: dmitarp в Ноември 22, 2018, 08:09:21 pm ---к'о рече?, m в дименсията  на константата означава метър, а не маса.

--- Край на цитат ---

Добре, не знаех дали е метър или маса, и двете се изписват с латинско m . Значи кубически метър по килограм на минус първа по секунда на минус втора. интересно какво изразява тази дименсия?

Радико:

--- Цитат на: технократ в Ноември 22, 2018, 09:04:30 pm ---И какво си доказал експериментално?

--- Край на цитат ---
Че има вещества които при равно тегло имат различна инертност.

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Ноември 22, 2018, 09:08:38 pm ---Добре, не знаех дали е метър или маса, и двете се изписват с латинско m . Значи кубически метър по килограм на минус първа по секунда на минус втора. интересно какво изразява тази дименсия?

--- Край на цитат ---
Тепърва ти предстои да си изясняваш :D

--- Цитат на: Радико в Ноември 22, 2018, 06:05:31 pm ---Малки големи всички тела имат гравитация. Технократ не можеш да поставиш две тела с различна маса в еднаква гравитация защото тя е присъща на самите тела.
https://www.kaldata.com/it-новини/роувърите-на-hayabusa-2-успешно-кацнаха-на-аст-294319.html
От тук е видно колко е гравитацията на малките тела.

--- Край на цитат ---
Да, имат, но е с твърде голяма разлика, ако приемем, че са спазени пропорциите! Тя не е тяхна собствена!
Те са "награвитизирани", понеже са в обсега на много по-големи тела - тела със собствена гравитация!!
По същия начин, по който се намагнетизира стрелката на компаса от земното магнитно поле!
Затова, самата стрелка няма собствено магнитно поле, въпреки, че може да привлече прашинки от желязо. Но ако поставиш в близост магнит (тяло със собствено поле) до компаса...познай?
Разбира ли изобщо някой какво искам да кажа?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия