Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (6/64) > >>

juliang:

--- Цитат на: valex в Октомври 18, 2018, 07:57:48 pm ---GPS спътниците са на геостационарна орбита.

--- Край на цитат ---
Не е вярно.

--- Цитат на: atos в Октомври 18, 2018, 04:45:02 pm ---Според мен тези корекции са опитно въведени - проверяват се получени данни, сравнява се за евентуална грешка с реалните координати на точката и се вижда колко и какви корекции да се въведат! А защо се натрупват грешки и как - никой не го интересува, важното е да работи!
--- Край на цитат ---
Атос, сериозно ли мислиш че в система от която зависи реално целия въздушен и морски трафик по света, а и голяма част от военните машини, някой ще допусне подхода "Дай да го вържем с тел и тиксо и да го боядисаме в цвета на купето..."?
Ако един часовник на такъв сателит се провери на Земята и се установи, че работи с точност 1 наносекунда на ден, но след като се изстреля в орбита той почне да бяга всеки ден с 50 наносекунди, това би могло някак си да се приеме за грешка. Но когато ВСИЧКИТЕ часовници на GPS сателитите (тествани на Земята преди полета) почнат да бъркат когато бъдат изкарани в орбита, това най-малкото би повдигнало някакви въпроси, които няма как да останат незабелязани.

tobo1:
Юлияне, мисля че просто се сверяват на определен интервал по еталон и толкова, както каза и Атос. Тогава всякакви въпроси за грешки отпадат. В компютрите не е ли нещо подобно като решение.

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Октомври 18, 2018, 08:27:35 pm ---  това най-малкото би повдигнало някакви въпроси, които няма как да останат незабелязани.

--- Край на цитат ---
Да ве, то да не би всички да Бдят като Хулио в мазето:)))

az_skeleta:
Юлиане, ако се знае колко е точно, не е проблем да се настрои с толкова да избързва или да забавя. Хълк ти го написа по горе. Само че ми е интересно как са ги измерили. Това е 0,00000016 секунди. Това е като да ми разправят как е устроен атома. С какво точно са видяли какво има в него?

tobo1:
Как точно е при спътниците е някаква конкретика, която е малко встрани от основния въпрос. Техническо е решението, и след като имаш постоянен контакт със спътника изобщо не ти трябва свръх точен часовник, а синхронизация.
И като стана въпрос за спътници се сетих за една от първите сонди на руснаците към венера, на последните получени кадри преди изгубването на контакта се вижда някво огромно тяло до него, помните ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия