Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (29/64) > >>

EDM electronics:
Няма по-интересна тема от тази с по-голяма практическа насоченост. Но колеги така и не разбрах кой ги чува петлите във физиката и кой не, може ли малко по-подборни постове, че много лаконично изразяване, не може да се хване мисълта. Примерно ако някой се престраши да обясни с 3-4 стр. най-малко тези така съществени и нужни за бита теми, струва ми се всеки читател, като мен ще му се изяснят нещата. Толкова е поучително, толкова, думи не мога да намеря...

:D

технократ:

--- Цитат на: atos в Октомври 29, 2018, 11:48:23 am ---Я покажи експеримента - дай линк поне?

--- Край на цитат ---
Да и аз искам да разбера за този експеримент, защото се знае отдавна още от Галилей че, във вакуум, тежки и леки тела, падат с еднакво ускорение. И това произтича от равенството на тежката и инертна маса, разгледани в ОТО. общата теория на Айнщайн, обаче е нещо по различно от специалната му теория, ОТО допълва СТО за разглеждане на парадокса на близнаците, в ОТО например скоростта на светлината не е инвариантна.

Радико:

--- Цитат на: технократ в Октомври 29, 2018, 04:56:36 pm ---Да и аз искам да разбера за този експеримент, защото се знае отдавна още от Галилей че, във вакуум, тежки и леки тела, падат с еднакво ускорение. И това произтича от равенството на тежката и инертна маса, разгледани в ОТО. общата теория на Айнщайн, обаче е нещо по различно от специалната му теория, ОТО допълва СТО за разглеждане на парадокса на близнаците, в ОТО например скоростта на светлината не е инвариантна.

--- Край на цитат ---
Именно де за експеримента на Галилей става дума. Къде греши той.

juliang:

--- Цитат на: технократ в Октомври 29, 2018, 04:39:20 pm ---Първо, енергията няма обем, но енергия без да се разглежда обем няма...

--- Край на цитат ---

Виж дефиницията за джаул и пак ще си говорим:

--- Цитат ---1 J е работата, извършена от сила 1 N при преместване на тяло на разстояние 1 m по направление на силата,
--- Край на цитат ---

Това че можеш да я изразиш и със силата на някакви коне, не означава че коня е единица в SI.

--- Цитат на: технократ в Октомври 29, 2018, 04:39:20 pm ---1 N e силата, необходима за придаване на ускорение от 1 m/s² на тяло с маса 1 kg или силата, придаваща импулс от 1 kg.m/s. Нютонът е производна единица и се равнява на kg × m × s-2 ""

--- Край на цитат ---

Джаула и нютона не са ОСНОВНИ единици в SI. Те са производни, и се изразяват чрез основните.

--- Цитат на: технократ в Октомври 29, 2018, 04:39:20 pm ---Отвори си учебниците по начална физика и чети що е то сила, енергия и маса, няма такива работи дето си ги мислиш и неправилно тълкуваш.
--- Край на цитат ---

Земи ги отвори тия учебници най-накрая ... :)

технократ:

--- Цитат на: juliang в Октомври 29, 2018, 06:21:13 pm ---Виж дефиницията за джаул и пак ще си говорим:
Това че можеш да я изразиш и със силата на някакви коне, не означава че коня е единица в SI.

Джаула и нютона не са ОСНОВНИ единици в SI. Те са производни, и се изразяват чрез основните.

Земи ги отвори тия учебници най-накрая ... :)

--- Край на цитат ---

Абе какви основни единици в SI намесваш тука. Ти не си грамотен по елементарна физика а си взел да спориш, казах ти вече каква е дефиницията за сила и си вземи учебника за 8 клас по физика и почвай да учиш и тогава ми пиши, щото вече ми писна от теб и ще те подмина с презрение. Май спам а? бе тук няма ли модерация >:(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия