Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?
kall:
Магнитното поле си е съвсем материално. На практика това е просто електростатично поле, просто не го виждаме като такова в нашата отправна система. В нея обектът изглежда електронеутрален. Релативистки ефект и пряко доказателство за СТО
Аtos:
--- Цитат на: технократ в Октомври 27, 2018, 12:30:46 pm ---Ускорението обаче може да става за различно време, това показва че фактора време не е решаващ за ускорението
--- Край на цитат ---
Поредният абсурд!
Все едно да кажеш - "размерът може да става за различно разстояние"???
Ускорението не може "да става за време", то е величина!
УСКОРЯВАНЕТО може да става за някакво време, в зависимост от наличното ускорение!
Повтарям се, но явно това не стига до нечий разум?
И тук Радико е безцеремонно прав:
--- Цитат на: Радико в Октомври 27, 2018, 04:51:45 pm ---Това че времето не е материално "за сега" не означава че не съществува. Означава само, че има хора на които не им досега измерността на съзнанието за да го осъзнаят.
--- Край на цитат ---
технократ, попрочети малко тук и там, където сме коментирали вече доста неща, например тук:
http://mazeto.net/index.php/topic,9254.0.html
и тук
http://mazeto.net/index.php/topic,9942.0.html
и тук
http://mazeto.net/index.php/topic,6187.msg35289.html#msg35289
--- Цитат на: технократ в Октомври 27, 2018, 07:28:29 pm --- ...химията като естественна наука изучава съединенията и техните елементи, които са материална категория обекти, процеси и явления, същото е и с физиката, която изучава материалните тела и частици и техните проявления, като: движение, енергетични превръщания, топлообмен, електричество, радиация, механични явления и прочее.
--- Край на цитат ---
Много бих искал да знам как физиката измерва скорост, без да бъде зачетена мерната единица за "време"?
Как изобщо се отчита движение, без да бъде зачетена мерната единица за "време"?
Топлообменът как се отчита, без мерната единица за "време"?
И как изобщо протича процес, без мерната единица за "време"?
П.П.Направил съм автокорекция на поста си с маркиране, за да не се губи смисъла на постовете след този/А/
nizo:
--- Цитат ---Много бих искал да знам как физиката измерва скорост, без да бъде зачетена мерната единица "време"?
Как изобщо се отчита движение, без да бъде зачетена мерната единица "време"?
Топлообменът как се отчита, без мерната единица "време"?
И как изобщо протича процес, без мерната единица "време"?
--- Край на цитат ---
"Време" не е мерна единица, прочетете в уикипедия ако не вярвате.
Радико:
А така низо, заяждай се. Хващай се за буквата та да види атос хубаво ли ми беше той като се заяждаше, че вместо "число" съм написал "цифра" въпреки, че наповечето хора е ясно, че тази замяна означава, че това число е много преувеличено от друг.
Аtos:
;D ;D ;D ;
Да, правилно отбелязвате, понякога и аз допускам грешки, но си го признавам, за разлика от някои и не се запъвам :D
В този контекст, времето не е мерна единица, а величина! Мерната единица за величината време е час (минута, секунда и т.н...). Най-простия факт, показващ това е, че го измерваме със всякакъв вид часовници!
Разбира се, че времето е величина в смисъла, в който се формулират чрез него други величини от категорията скорост (и всички свързани с каквато и да е скорост величини) във физиката! Ако не е, въпросните понятия ще са напълно безсмислени.
Колкото до уикипедия - там обясненията са базирани именно на ТО, която точно в тази тема подлагаме на съмнение, т.е. - не може да ползваме безрезервно за основа на формулировка теория, която атакуваме.
Уикипедия не е "алманах" на науката (и аз съм публикувал статии в нея). Ако Кадуцеус помести там статия за оргона, позовавайки се на солидни трудове от изследователите, едва ли ще убеди скептиците, че "такова животно има" ;D, че и да повярват безрезервно (щом е в уикипедия, нали).
Разглеждали сме доста обширно темата за времето (поне в посочените от мен по-горе теми), за да е ясно на всеки, че това понятие го ползваме в доста широк аспект!
В конкретния случай обаче, времето, ползвано във физиката, за определяне и формулиране на явления и други понятия се употребява в строго конкретен контекст и това, смятам не е нужно да се дообяснява?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия