Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (21/64) > >>

Аtos:
Айдееее...и тук замесихме Бог!
Още тук се дъниш:

--- Цитат на: технократ ---...дали ще ускоряваш едно тяло до голямо ускорение...

--- Край на цитат ---

Тяло се ускорява до дадена скорост, не до ускорение! Какъв по-ярък пример, че бъркаш скорост и ускорение?
Поне да беше чел какво съм ти писал...не да си играем на развален грамофон тук.

--- Цитат на: технократ ---...ускорението не зависи от времето, дали ще ускоряваш едно тяло до голямо ускорение за дълъг период от време, с малка сила, или дали ще ускоряваш едно тяло до голямо ускорение, за кратък период от време, с голяма сила, си е едно и също.

--- Край на цитат ---
А това е цялото ти следващо покъртително изказване! Освен, че е каша-микс от понятия е лишено и от смисъл!
Нямам коментар...не мога да имам!!!

За последен път се опитвам да дам някакъв пример:
За изработването на една банкнота са вложени определени средства, тя има "производствена" стойност.

Но самата банкнота вече има определена парична стойност. Когато я използваш, ти не се интересуваш от тази производствена стойност, а от паричната и такава! Това съвсем не означава, че началната и стойност изчезва и не присъства в нея, въпреки, че и двете са абстракция (както е времето)!

Хайде сега замени в последните 3 изречения банкнота с ускорение, а стойност с време и ще ти стане ясно!

П.П.Юлиане, поемай топката, че се уморих... :D :D :D

Опсссс, чак сега разбрах корена на заблудата, препрочитайки за пореден път следното:

--- Цитат на: технократ в Октомври 22, 2018, 07:36:42 pm ---Ускорението не зависи от времето, защото едно и също ускорение може да стане за различни интервали от време...

--- Край на цитат ---
Чак сега ми светва, че се бърка ускорение с ускоряване...

juliang:

--- Цитат на: atos в Октомври 23, 2018, 12:22:58 am --- Остави таз песен любовна сега...отговори ми (и на себе си, щото ловко го подминаваш) на този въпрос:

"Ако Айнщайн е прав, че всяко движение е относително, какво излиза?
Излиза, че астронавт, движещ се със светлинна скорост спрямо Земята би било също толкова вярно твърдение, колкото, че Земята се движи със светлинна скорост спрямо астронавта!
Е?
Къде би следвало да тече "по-бързо" времето, на Земята или при астронавта?"

Капан - уловка е, да, хахаха :D

И относителността отива...на майната си!

--- Край на цитат ---

За да не преразказвам и да рисувам диаграмки: https://youtu.be/0iJZ_QGMLD0

технократ:

--- Цитат на: atos в Октомври 23, 2018, 11:48:25 pm ---Айдееее...и тук замесихме Бог!
Още тук се дъниш:
Тяло се ускорява до дадена скорост, не до ускорение! Какъв по-ярък пример, че бъркаш скорост и ускорение?
Поне да беше чел какво съм ти писал...не да си играем на развален грамофон тук.
А това е цялото ти следващо покъртително изказване! Освен, че е каша-микс от понятия е лишено и от смисъл!
Нямам коментар...не мога да имам!!!

За последен път се опитвам да дам някакъв пример:
За изработването на една банкнота са вложени определени средства, тя има "производствена" стойност.

Но самата банкнота вече има определена парична стойност. Когато я използваш, ти не се интересуваш от тази производствена стойност, а от паричната и такава! Това съвсем не означава, че началната и стойност изчезва и не присъства в нея, въпреки, че и двете са абстракция (както е времето)!

Хайде сега замени в последните 3 изречения банкнота с ускорение, а стойност с време и ще ти стане ясно!

П.П.Юлиане, поемай топката, че се уморих... :D :D :D

Опсссс, чак сега разбрах корена на заблудата, препрочитайки за пореден път следното:Чак сега ми светва, че се бърка ускорение с ускоряване...

--- Край на цитат ---

Нямаш смисленни доводи срещу моите, и затова се хващаш като удавник за сламка за някакви сбъркани термини от мен. Твоите примери с разни бнкноти въобще нямат отношение по темата, явно не си способен да осмислиш елементарни неща от физиката.

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Октомври 24, 2018, 12:36:24 pm ---Нямаш смисленни доводи срещу моите, и затова се хващаш като удавник за сламка за някакви сбъркани термини от мен. Твоите примери с разни бнкноти въобще нямат отношение по темата, явно не си способен да осмислиш елементарни неща от физиката.

--- Край на цитат ---
Не искам да превръщам това в някаква междуличностна драма. Нямам нищо против теб. Явно не можеш да разбереш нещата. Ускорението е величина, докато ускоряването е процес.
Нека съфорумците преценят кой греши и къде ;D

az_skeleta:
Изтървах темата, затова ни в клин ни в ръкав се намесвам. Та:

времето характеризира промяната на заобикалящия ни свят. Единиците за измерване на време са измислени, но в реалността то съществува. Поне в това измерение. А ти технократ, това което не разбираш е че за да ускориш едно тяло до дадена скорост, ти трябва определено количество енергия. Колкото по малко енергия влагаш, толкова повече ще е времето до заветната точка.

Атос, ускорение има и при забавянето, така че не го изключвай.

ПП. Едно и също ускорение не може да стане за различен интервал от време. Самото ускорение се характеризира с времето и за да е едно и също то времето трябва да е в същото съотношение с другите параметри.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия