Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Пиролизен газ

<< < (4/8) > >>

dmitarp:
Има голяма разлика между пиролиза на дърва и на пластмасови боклуци. Дървата са чисти от към хлор и сяра. Докато пиролизата на пластмасата е чиста, без достъп на кислород или пара и се води при температури от порядъка 650 градуса и повече, то при дървата има частично горене, така че да се получи газ съдържащ основно CO и H2, при температура около 450, 550 градуса. И двата газа имат октаново число по-високо от 100, така че спокойно този газ може да се използва в бензинови двигатели. Проблема е, че СО и токсичен, и освен това, за отделянето на влагата и оцетната киселина газа трябва да мине през кондензатор, и след това през филтър за отделяне на праха от него.

Радико:
Образовай се ти. Аз вече го направих на място.
GHKW Kiel се казва. Има го и в нета. А относно двигателите, що не си припомниш: "Боговете сигурно са полудели" Филм е това.

Ksurnev:
По времето на W2W много от колите в съветската армия са били на дърва. Това съм го учил и в техникума по ДВГ.
Имаше точно такъв урок с чертежи и схеми на работа, така че, откривате топлата вода.
https://www.kolesa.ru/article/avtomobil-na-drovah-kak-on-rabotaet-2015-02-27
И за да не каже пак някой, че съм пристрастен:
https://picclick.com/ACE-72532-AHN-French-Gaz-Generator-Gazifire-35t-302063988182.html

Много здраве - Коцето.

montanar:
Ksurnev никой не е отрекъл начина - става и работи че даже може и да работи добре - но като всеки процес от вида не е лесен - виж само блоковата схема де са дали братушките и коментарите стават излишни - за да създаде реално добре работеща система вариантите са два - или да преоткрива топлата вода стъпка по стъпка с влагане на камара време за обмисляне и теоритизиране и нерви и средства и резултата отново не е сигурен ефекта - според мен това е непосилна задача за сам човек. Другия вариант е да намери пълни схеми и разчети и просто да ги изкопира - аз лично бих предпочел него но лошото е че подобна инфо е почти невъзможно да намери човек :(
И все пак ако човек му пламне главата по темата си заслужава да се занимава щото има известна перспективност в идеята - и най важното трябва да е подготвен за това че процеса ще е доста дълъг труден и ресурсоемък.
И аз съм се хванал с подобна щуротия и знам какво е .......

lpoik:
montanar--То ако беше лесно всеки може да си направи.Аз като ти чета кометарите ти
 ти искаш да намериш нещо наготово направено или око ти го направи някой още по добре.Ако искаш да правиш нещо подобно  си иска работа и умения.  Не те виждам по пътищата с такава печка.Ако живееш в гората да.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия