Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Може ли от квантово тунелиране да се вади СЕ
технократ:
Здравейте форумци, ентусиализирани и не толкова. Има ефект на квантово тунелиране според който частица с по малка енергия KEV - необходима за да преодолее потенциална бариера от няколко примерно кев електронволта, я преодолява обаче естественно с по малка вероятност примерно от 1000 частици само една две, все едно да подхвърляте хиляда топки с недостатъчна кинетична енергия за да прескочат ограда висока 10 метра, и въпреки това поне две три от тях ще я прескочат. Та това не нарушава ли ЗЗЕ и не може ли да се добива СЕ от този ефект?
az_skeleta:
Виждам че отваряш все нови теми и започваш да подчекваш старите, но прескачаш стъпки. Първото и единствено за сега, за да може да се продължи напред, трябва да се формулира понятието ЕТЕР. Всеки приема етера по различн начин и докато не се направи формулировката, ще има само безмислени постове...
juliang:
Имаш топка на 5м височина. Тя преодолява стена 10 метра, но от другата й страна пак е на височина 5 метра. Няма добив на енергия, само гадните квантови парадокси дет ни объркват...
технократ:
--- Цитат на: juliang в Септември 29, 2018, 01:55:02 pm ---Имаш топка на 5м височина. Тя преодолява стена 10 метра, но от другата й страна пак е на височина 5 метра. Няма добив на енергия, само гадните квантови парадокси дет ни объркват...
--- Край на цитат ---
Това не го разбрах, някаква по добра аналогия да предложиш. Според мен нещата са много сложни, непосилни дори за квантовата механика на този етап. Ами тези виртуални частици възникващи от нищото. Има една хипотеза че се краде енергия по канали от паралелните светове, ама това са пишман теории :)
montanar:
Далече съм малко от квантовите теории и не смея да твърдя че имам дълбоко понятие - но доколкото проучих въпроснят ефект според мен е допустимо да се направи аналогия с хидротарана - тоест в следствие от кинетичната енергия на масата на много частици част от нея при подходящите съвпадения е възможно да се трансформира в сила достатъчна за преодоляване на въпросната бариера. :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия