Автор Тема: Нови типове акумулаторни батерии - общи приказки  (Прочетена 119698 пъти)

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 959
  Енергийна плътност: Докато съвременните технологии позволяват по-добра плътност, Ulefone не постига "два пъти по-голяма енергийна плътност" (т.е. същият размер батерия да държи два пъти повече). Вместо това, те просто физически поставят по-голяма батерия, което прави телефона много по-дебел (близо 28 мм за Armor 24) и тежък.
  Телефоните на Ulefone, особено серията "Power Armor", използват предимно висококапацитетни
литиево-полимерни (Li-Po) батерии, които често са вградени и проектирани за работа в екстремни условия.
 - Това ми пише краля на информацията, като го попитах. Между другото той е честен, питал съм го за съвременните масла за автомобили и казва - истинската синтетика я спряха, тя е в миналото. Виждал съм двигател, който е с истинска синтетика колко се износва след 350 хиляди километра без смяна на маслото, няма да повярваш.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 4 676
  • Чему быть, того не миновать.
Между другото той е честен, питал съм го за съвременните масла за автомобили и казва - истинската синтетика я спряха, тя е в миналото.
Има, но е доста скъпо.

Виждал съм двигател, който е с истинска синтетика колко се износва след 350 хиляди километра без смяна на маслото, няма да повярваш.
Няма.

Sorry, OFF-topic.

Активен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 310
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
H2motor. Не е зле да поразсъждаваш върху думата ПРЕДИМНО. тя е различна от думата ВСИЧКИ. Иначе  изкуственяка не лъже. Той просто ти отговаря така, че да ти каже истината по начин който да ти хареса.

Неактивен h2motor

• Стабилен
 Виж нямам такъв да му извадя батерията и да изчисля енергийната и плътност. Той ми пусна линкове на които собственика я вади и си е доста голям акумулатора по обем, по тегло не знам.

Активен Радико

• Много Напреднал
Пак да повторя Улефон предлагат и разновидности на модела които са със литиево-йонни батерии. Предлагат обаче и такива които са със твърдотелни батерии. Няма причина да лъжат за едните а за другите да казват истината. Особенно след като се борят да се наложат като сериозна марка. И не вярвай много много на чатботовете. Току що излезе изследване на майкрософт според което при продължителна комуникация със хората чатботовете затъпяват.
Оказва се че е много вярна поговорката:
Със какъвто се събереш такъв ставаш. Въпреки че като гледам е само еднопосочно вярна. Щот хората не стават по умни от продължителна комуникация със чатботове. 

Неактивен h2motor

• Стабилен
https://smenime.com/%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-ulefone-power-armor-14-pro
- Не посочват теглото, но е литий-полимер и не е нова технология ако е така. ИИ не лъже, точно ако ги оставят да работят и не ги забранят като технология ще изплуват на повърхността много лъжи. Защото няма как да му зададеш да лъже, той ще почне да лъже поголовно и за елементарни неща и хората ще ги заплюят.
- Например ИИ може да се използва да разтръби технология за която мафията би гръмнала изобретателя и. Той ще го направи с голямо удоволствие, след няколко години ще изпуснат ИИ от контрол напълно, могат единственно за да им затворят устата да им спрат тока или да ги извадят от мрежата. Да му мисли Пентагона, основния източник на лъжи и конфликти. Но то е казано че това което сам си направиш, цяло село да се мъчи не може да ти го направи...

Активен Радико

• Много Напреднал
Eeeee
Много мразя като някой почне да ми се прави на улав.
Я ми посочи къде интелекта ти е написал:
всички батерии които използва Улефон са ЛИТИЕВО ЙОННИ.
Написал ти е ПРЕДИМНО. което значи че има и други нали. Така, че ти сам си се лъжеш мисля, че ти бях пращал линк към сайта на Улефон където съвсем конкретно се използва думата ТВЪРДОТЕЛНА.
Просто задай правилният въпрос:
Има ли Улефон модели с твърдотелна батерия. Да видиш какво ще ри каже също можеш да го попиташ:
Лъжат ли от Улефон като твърдят че предлагат модели с твърдотелна батерия.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 4 676
  • Чему быть, того не миновать.
Щот хората не стават по умни от продължителна комуникация със чатботове. 
Зависи от човека.

Компютърът е като лупа - умният става по-умен, простият по-прост!
(само забавлявайки се => славянската дума забавление се превежда като забавяне => на развитието)
AI е още 1 лупа. Т.е. имаме или микроскоп или телескоп ...

Аз например тия дни си лафих с 1 бот за новите технологии на новите коли.
И научих неща, които, дори и майсторите едва ли знаят,
а, ако и да знаят - едва ли ще ти кажат ...

Активен Радико

• Много Напреднал
Тска е Витане, така е.
Ама явно тези вторите са малцинство.

Неактивен h2motor

• Стабилен
Радико, нищо не мога да твърдя категорично, трябва ми батерията да я изтегля за да се потвърди че тя има почти двойна енергийна плътност. ИИ все още са подвластни на всякаква лъжлива информация, но няма да е вечно, сега е като дете което се лъже. Като порасне и го попиташ какво е смартфон и ти каже че е устройство което си купуваш за да те подслушват ти ще се изненадаш сигурно. Има литий- полимерни батерии в телефоните отдавна, може да се каже че са с твърд електролит и може да опиташ с такава батерия телофон да го замразиш във фризера да видим ще му падне ли захранването - батерията ще спре ли да отдава ток.