Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?
edin:
Да приемем, че е ел.двигател. В една посока ли ще си върти винаги?
Vector:
Също с елемемт на Пелтие..!
Ако се върти винаги в една посока -тоз не е двигателя дето ни трябва да намерим поляритета на батерията...логично..!!
Стъпков двигател ще свърши работа!
ndm кой сте вие?не помня да съм ви срещал някъде??не разбирам какви ги дрънкате!
Радико:
Като изключиме един малко екзотичен двигател с два полюса на ротора и само две пластини на колектора който тръгва във всяка посока със първоначално побутване независимо от полярността. Всички останали варианти които познавам се въртят строго според поляритета си. Двигателите които не са с перманентни магнити а с електромагнитен индуктор сменят посоката си на въртене само ако смениш поляритета на котвата спрямо индуктора. Тоест ако смениш поляритета на такъв двигател от акумулатора то посоката му не се променя.
alan:
Така е Радико, много знаеш братле, много пишеш и нищо няма на яве... ???
Темата беше съвсем друга, ама кат се намесите ти и Вектора най вече, то човек може да получи уртикария в напреднала форма ако си мисли, че е заземен разбира се. ;D
Аз примерно не съм от тях и Ви разбирам напълно, обаче трябва да имате предвид, че тока който получавате от трафото и волтаиците не е това за което го мислите.
Нещо повече - тук във форума никога не се е разисквала подобна тема и тя е чужда на повечето (с малки изключения на наченки в чата преди време).
Не се правя на гуру, просто исках да кажа нещо което ми е завещано, обаче Вие ме прекъснахте с нелепите си разсъждения и нелоялното отношение.
Няма да визирам никой, те си знаят. ;)
Само разберете едно: Никога не се обяснявам и не се подчинявам!
Желая Ви добри сънища!
Радико:
--- Цитат на: alan в Юли 17, 2018, 10:04:24 am ---
Не искам да коментирам в ефир какво мисля :)
--- Край на цитат ---
Ти го каза не аз. Хеле пък аз дето се включих девет поста по късно.
И това, че ти не знаеш какво има на яве означава само, че ти не знаеш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия