Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

<< < (15/53) > >>

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Юли 26, 2018, 09:20:43 pm ---Аха ... пак отидохме на методите на Кадуцея...

--- Край на цитат ---
Ами, Юлиане, ако си "вдървен" и не усещаш тока, моя ли е вината?
Пробвай с по-високи напрежения - 2 акумулатора, 4...?

Михаил Кузмов:
Какво значи без електроника? Много не определено. Аз предложих диод и светодиод. Това са полупроводникови прибори. Ако се приеме че са електроника, то един начин беше предложен от dmitarp. Водната молекула е дипол. При разкъсването водорода се отделя на минус електрода. Това се наблюдава като повече мехурчета около електрода. Надявам се това да не изглежда електроника.
Още един начин който не е елктроника според мен. С говорител с обозначение +-! Още с помоща на самоделен галваничен елемент.

edin:
Да кажем, че всички успеете с някакъв метод. Това доказва ли нещо за поляритета или не? Може ли, един път да се окаже, че плюса и минуса са си сменили местата? Простичките въпроси изискват простички отговори. Та казвате, че .......да или не? Ако е да, значи токът, трябва да е започнал да тече в обратна посока. ПОне на мен, такова явление не ми е известно. Дайте конкретно инфо за нещо такова.

Радико:
Един, и аз нямам наблюдения за възможност тока да тече в обратна посока. Имам наблюдения за някакво евентуално следствие на тока течащо в обратна посока, но не и причината да си смени посоката.
Юлияне понеже за мен истината е над егото ми съм длъжен да отбележа, че начина описан от атос е напълно реален и се основава на същия ефект който аз бих ползвал с двата тела. Разликата е, че аз брутално бих презизвикал дъга (късо) при която плюса се нагрява и разтапя повече от минуса.

Аtos:

--- Цитат на: edin в Юли 26, 2018, 10:08:38 pm --- Ако е да, значи токът, трябва да е започнал да тече в обратна посока. ПОне на мен, такова явление не ми е известно. Дайте конкретно инфо за нещо такова.

--- Край на цитат ---

Мисля, "смяна на посоката" не е точно идеята за смяна на + и - . Ще обясня точно какво имам в предвид:
Учили са ни, че токът (постоянният) е движение на електрони в една посока, нали така и електроните са приети за "минус" - отрицателен заряд.
Да, обаче също са ни учили, че има и движение на "дупки" (там, където липсва електрон) в обратна  посока, получават се "позитрони", които са с "плюс"-положителен заряд.
Какво се получава? Два "потока", движещи се в противоположни посоки?
Излиза, че нещо не са ни доучили или аз бъркам нещо...?
Да, съвременната електроника се базира на принципа на посоката на движение на електрона и този принцип се прилага успешно, но дали е верен като обяснение?

Хайде да разгледаме и "източник" на ток? Има напрежение, но няма ток, докато не затворим верига, нали така?
Какво точно е напрежение (само някой да не ми цитира Уикипедия, не питам за формулировката, а за вашето разбиране) ?
Ако няма още затворена верига, няма и ток, така ли е?
Ако няма ток, значи няма и "движение" на електрони, дотук и това ли е така?
Как тогава се получава, че променливото напрежение в мрежата е с честота 50 херца, ако не е включен никакъв консуматор? Как си "сменя посоката" 50 пъти в секунда, след като няма още движение?
Има ли реално такова движение или няма (без консуматор)? Ако го има, това не би ли загрявало проводниците ей така, "на празен ход"?
Парадоксът е, че няма как да знаем, защото всеки включен измервателен уред, вече се явява консуматор!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия