Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

<< < (14/53) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Юли 26, 2018, 07:19:49 pm ---Стига ти малко проводник и един...прост картоф...

--- Край на цитат ---
Или още един амумулатор (или батерия 9 волта дори) на която обаче има означения. По дължината на искрите при окъсяване ще разберете кога ги свързвате последователно + с + и кога + с - :) Е, една крушка 24 волта би помогнала доста. Ако няма крушка - както казаха "с език" :)

MTM:
edin казва, без никаква електроника и мултицети. Този отговор не го знам.
 edin изплюи камъчето.  :D
 ПП иначе, ако вържем 1 крушка, не ни трябва по
ляритет. Тя ще свети. Или клемата на акумолатора е по - дебела за плюса.

Аtos:
Има и друг начин, но той е за по-сензитивните индивиди...хващаш изводите с овлажнени пръсти, после разменяш ръцете, където е + се усеща по-силно.

juliang:

--- Цитат на: atos в Юли 26, 2018, 09:03:50 pm ---Има и друг начин, но той е за по-сензитивните индивиди...хващаш изводите с овлажнени пръсти, после разменяш ръцете, където е + се усеща по-силно.

--- Край на цитат ---
Аха ... пак отидохме на методите на Кадуцея... 

Радико:
Може и да си прав атос, че нямам спирачки, особенно като ми се стори, че някой се заяжда. Дано да не съм прав в случая. Иначе мога да определя полюсите само с помощта на две парчета тел. Не мисля обаче, че това допринася за развитие на темата. От друга страна знае ли човек може би и да не съм прав
НАПИСАХ, ЧЕ ПОНЕ АЗ МОГА ДА ОПРЕДЕЛЯ ПОЛЯРИТЕТА САМО С ПОМОЩТА НА ДВЕ ЖИЦИ. това маловажно ли е или не е по темата. Или си мислиш, че лъжа. Не лъжа въпрос на знания по въпроса е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия