Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

СЕ от "Контакта"

<< < (8/11) > >>

Радико:

--- Цитат на: valex в Юли 03, 2018, 07:59:09 am ---Радико
По принцип и по-формулата за работа на механичния електромер си отчита индуктивната реактивна енергия. Затова съм пробвал да въздействам с капацетивен товар.
Само най-първите монофазни електронни електромери бяха с универсален едночипов  компютъри зимерване с ADC.
Сегашните са малко по специализирани за измерване.
Пускам едни чипове с които се измерва енергия. На който му е интересно може да разбере как работи измерването.

--- Край на цитат ---
Има си механични електромери за активна енергия има си за реактивна. пак механични.
Ето ти тук линк към дни други чипове за мерене на електроенергия. Някой от тях измерват и косинуса други мерят строго активна енергия:
https://store.comet.bg/Catalogue/IC/Integrated+Circuits/EMETER/IC+-+Energy+Meters/?group=SEMCD#eyJpcHAiOiIyMCJ9
Ако се загледаш ще забележиш в описанието на едните:
: Energy Meter Front End, SPI Interface, 6 chan
Не че това е особенно важно защото енергийните оператори имат много по прости начини да манипулират електромерите при това по недоказуем начин. въобще не им е до вашият косинус.
Не е вярно и това, че всички уреди който имат кондензатори и индуктивности имат лош косинус. всичко това което е зад грец въобще не може да влияе на мрежата. греца  е като защитна стена. Правият ток няма косинус а греца това прави. Остана само хладилника май, но двигателят му е изчислен според компресора така, че да работи в режим на малко претоварване и косинуса ми не е единица но е над 0,92
Изобщо за домашното потребление бистренето на темата за косинуса си е чиста загуба на време.
Ааа, Кузмов твърдението, че енергията тече само и единствено от генератор към консуматор противоречи на примера със камиона с ракия и съответно отива в графата определена за него там.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Юли 03, 2018, 09:11:40 pm ---Изобщо за домашното потребление бистренето на темата за косинуса си е чиста загуба на време.

--- Край на цитат ---
При съвременните темпове на растеж на битовата електроника не е съвсем загуба на време. В момента в стаята на малкия бучи един комп, дето само аз знам как му плащам тока :) Вероятно гони киловат при пълно натоварване. Аз съм с лаптоп в скута дет захранването му също е импулсно. Жената гледа Кьосем султан на 40 иночвата плазма дет също няма трафове в захранването, а не е от икономичните модели. Навсякъде светят някакви икономични ламБи. Така че в момента аз лично не се сещам в моята къща да има някакъв чисто активен товар който да работи.

Михаил Кузмов:
Радико, като започнеш да си въртиш електромера обратно, не пропускай да уредиш ЕРПто да ти плаща, вместо ти на него!

Радико:
Кузмов не мога да разбра защо реши, че смятам че мога или че изобщо е възможно да се върне електромера назад.
Добре ще ти го кажа в прав текст:
Може да се върне електромера назад чрез манипулиране през коуникационният порт. Да обаче софтурът и хардурът необходими за целта се пазят от ЕРПтата повече от банковите им сметки.
Юлияне всичките изрдни от теб устройства работят с постоянно "изправено" напрежение което ги прави активни консуматори с косинус близък до единица.
Главата си залагам, че който и да е от оптимизаторите на Кадуцея ще ви спести много повече пари от който и да е оптимизтор на косинуса за битови нужди за които стана дума по горе.

Михаил Кузмов:
Написа го като отговор на nizo в #26.
копи-пейст
Юлияне всичките изрдни от теб устройства работят с постоянно "изправено" напрежение което ги прави активни консуматори с косинус близък до единица.
Този текст показва неразбиране!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия