Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Уред за домашно топло и студено пушене на месо

<< < (6/8) > >>

Радико:
Прекарването на пушека през вода "наргиле" ще го пречисти от някои вещества както вредни така и полезни и в крайна сметка ще останат само тези отбелязани със Етата.
Резултата ще е напълно идентичен с този от течния пушек, особенно ако се използва и електрическо ускорение на процеса. Та все е тая какъв модернизиран метод ще използваш резултата е идентичен. Различен резултат ще има само при използване на класическата технология. Мисля, че при внимателно модернизиране би могло да се намали трудоемкостта на процеса, не и по описаните по горе напъни за копиране на индустриалните методи.
Преди много време когато баща ми беше жив и гледаше прасе съм носил месо за опушване в института по месопреработване после при един такъв ентусиаст в близко до квартала село, после съм се пробвал и аз. Комай от няколкото варианта най ми харесваше резултата със орехови листа.

Аtos:
Мишо, може и да си прав, консервиращ ефект има в дълбочина, но има и повърхностно запечатване. Месото има свойството да си придава обработката във вътрешността.
Например, когато някой ловец отстреля дропла, задължително се заравя в земята да престои поне 4 дена и след това се готви. Различните народи имат различни рецепти за различни меса, не откриваме топлата вода.
Ескимосите обработват при студ, африканците - при жега...и т.н.

Михаил Кузмов:
Ето този реферат ми вдъхна достатъчно доверие.
http://www.referati.org/fizikohimichni-osnovi-na-obrazuvane-i-systav-na-dima/37196/ref
Изчетете го, за да не се окаже че ядем първо колците, после доматите.

Радико:
Отворих го и го прочетох не е целия после го изтеглих и го прочетох пак пак свършва в нищото.
А и това е реферат явно предназначен за изпит в някои ВУЗ. Нищо съществено или различно не се казва. Писано е само за дървени стърготини защото само те са удобни за индустриално приложение
Абе като във вица:
 -Защо береш тези гъби те не стават за ядене.
 -Ми те са за продаване а не за ядене.

Когато човек прави нещо за себе си има възможност да използва и други растения за опушването и да се получат напълно различни ефекти, примерно с използване на мащерка, смрадлика та дори и джоджан. Нещата се берат предврително лятото, демек сега. Изсушават се внимателно преви се една огромна цигара, или няколко и като дойде времето се пристъпва към процеса.

Аtos:
Ами...ето ти поле за новаторство?
Правиш една огромна цигара от марихуана, опушваш и...имаш "весело месо" :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия