Справочници, схемотехника, теория > Обща схемотехника
Задача по електротехника?
Seeker:
Основния въпрос на поста се отнася за ГВЗ - груповото време на закъснение на веригите. ВЧ проводниците се наричат фидери, защото за пренос на енергията участва и диелектрика около проводник. При високи честоти времето за прохождане на сигнала по линиите има голямо значение, фронтовете се деформират, особенно това си личи при компютърната техника. Има значение не само дължината на линията ,а и формата на проводника, страничните проводници и др. Може да се съгласуват линиите така че да се сумира енергията в точката на свързване и амплитудата да се увеличи n-пъти.
Само не ми стана ясно какво е "пропорционално съпротивление".
caduceus:
Извинете че се намесвам дето май не ми е работата :) - нали не съм вещ като вас в електрониката, но ми се струва че се сещам каква е идеята... По принцип обичам да работя със флуидни аналогии и тука надушвам стремеж към резонанс - няколко вълни с малка амплитуда в резонансен режим дават една голяма дето е доста над сбора ;)
Това е един от начините за "смучене" на енергия от етера и ми прилича на електродинамичните резонансни системи на Мелниченко! Трябва да се настроят правилно че да не се погасят фазово, защото както вероятно знаете това е и принципът на активните шумозаглушаващи системи. Т.е. - честотното регулиране на всички източници е важно.
Ако ви се струва че говоря глупости, моля да ме извините ;D
Nicolov:
Ето едно много груба схема на идейката :-\. Устройство А подава сигнал през път (1,2,3,4 ...n). Така че: t1*R1=t2*R2=t3*R3=.......=tn*Rn, това имах предвид под "пропорционално съпротивление". Съвкупността от всички сигнали се получава в точка B в един и същи момент. http://
jantar:
Поставете по една индуктивност с различна стойност на всеки клон и ще получите различно закъснение на изхода на всеки клон.
Повече няма да подсказвам :)
lazy:
За ниски мощности има закъснителни линии.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия