Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Джон Уоррел Киили - Пионерът

(1/8) > >>

Питър:
Оказва се съществуват множество публикувани трудове на един не споменат във форума първопроходец.
Кое ме накара да се поинтересувам от John Ernst Worrell Keely - срещнах твърдение за това, че любимецът ми Никола Тесла посещавайки негови демонстрации е насочил вниманието си към резонанса. До какво е довело това впоследствие повечето от участващите във форума имат идея.
В момента аз едва ли мога да споделя някакви интересни лични открития в тази посока. Единствено ще добавя - KeelyNet.com е на предния край на знанието, по същия начин по който се опитва да работи и този форум. Там някъде в многото страници се казва - "Ние осъзнаваме, че някои определени знания и успех на практика могат да станат достъпни за всички нас единствено по пътя на свободното експериментиране и споделяне на информация."  - записвам го по памет и по смисъл.
Това е и идеята която отваря чадър в задника на троловете ... Така или иначе мрежата работи.

Питър:
Защо го наричат Пионер - преди всички , през 1896 г. Дж. Киили демонстрира свободна енергия и управление на гравитацията. Това са и двата основни пирона в ковчега на закостенялата в догми наука, държаща ни до днес , повече от век по-късно в мъртва хватка, от която се опитваме да се измъкнем с общи усилия.
Днес у нас не само няма и не се твори наука , у нас дори не се превеждат трудове, които се опитват 'някак да живеят на полето на знанието'.    Затова ще четем на руски и на английски ... за събития от преди 120 год.

Аtos:
Ок, Питър, остава да запознаеш аудиторията ни с идеите на John Ernst Worrell Keely в резюме (с 2-3 изречения) или поне да публикуваш препратка?
В противен случай целта на тази тема ще е само "Ода за Възхвала" :D

ventsy74:
http://www.svpvril.com/svpweb10.html

Питър:
Смятам аудиторията за достатъчно интелигентна и способна да се ориентира относно материали за .. и от .. Джон Киили. Не искам да давам готови стъпки. Нека всеки тръгне по свой път. За мен е достатъчно да не бъде пропускан във форума важен извор на оригинални знания.
Когато имаме какво да си кажем , нека пак се съберем тук ... За момента аз нямам какво да добавя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия