Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
ndm:
Ся низнам за слънцето, ма пътувам прохода Твърдица Елена. По някое време като стигам до как СЕ казва предела, върха, си викам чек да вида къде съм по GPS-а. На върха ясно време, небето СЕ вижда така едно синьо, а ми казват, че нямам GPeeeS. Викам им, чи то като посегна и ши хвана сатилита за шлифера, а те- NO. Чаках ден, чаках два сателит не идва, па си викам, я чек да слезна до Елена, може там да е заседнал.
Радико:
--- Цитат на: mind в Октомври 22, 2020, 11:25:03 pm ---Ха, усетих ви сарказма.. :)
Ей тъй, на бързо, че нямам време да пиша по-темата, а не трябва да замира...
" Мощност на излъчване варира между 1 и 25 ват, като дава максимален обхват до около 60 морски мили (111 км) между антени монтирани на големи кораби..."
http://www.unicad.bg/boat_radio.htm
На това разстояние пропадането е 950 метра !
Нещо гравитацията ги придърпва тия радиовълни или в горния сайт лъжат?
--- Край на цитат ---
Да на 110 километра пропадането е 960 метра. Интересно обаче колко според теб е пропадането на десет пъти по близко разстояние тоест на 11 километра дали е 96 метра? А на един километър колко е?
ndm:
Радико, до СЕга съм смятал задачата която я постави на mind. Ей чак до шести клас СЕ върнах, даже първия срок и нИмужах да я реша. Едва когато погледнах малко по-нагоре в поста ти и видях утвърдителното "Да" открих формулата.
--- Цитат на: Радико в Октомври 23, 2020, 04:22:25 pm ---Да на 110 километра пропадането е 960 метра.
--- Край на цитат ---
И ето отговорааа - 1,1км – 9,6 метрааа.
mind:
--- Цитат на: Радико в Октомври 23, 2020, 04:22:25 pm ---Интересно обаче колко според теб...
--- Край на цитат ---
Според мен, според вас, според оня - няма значение. Има математика и тя е безпогрешна.
Ако искате нещо да доуточните, поясните или поучите - моля, заповядайте. Но хубаво да е в съответната тема.
Нали вие пуснахте "Фундаментални грешки в науката"? Ние простосмъртните не може ли да се съмняваме в нещо?
Там ще ви пусна едно анимирано видео, да поразсъждавате върху него.
Радико:
Я го провери това твърдение чрез питагоровата теорема. Това е най лесния начин: събери квадратите на земния радиус и на 1,1 километра и извади корен квадратен от полученото. Отговора ше бъде разстоянието от земния център до точката на линията на погледа ти отдалечена на 1,1 км, от теб. Разликата ще е пропадането.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия