Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (196/266) > >>

tobo1:

--- Цитат на: Радико в Октомври 22, 2020, 05:31:01 pm ---...
Този израз е наредено на журналята да го ползват за да замажат положението.
Ако го наречеш идиотски тест ще си по близо до истината. Мисля, че най точното би било: диверсионен акт прикрит под формата на тест за безопасност.

--- Край на цитат ---

Точно така е. Навремето бяха публикували какво се е случило. Поредица от идиотски грешки - поне 3 бяха, на всеки етап е можело да се предотврати, но идиотските решения продължават. Затова и аз си мисля, че е публикуван нескопосан журналистически опит за замазване на истината - просто ми изглежда невероятно оператори в АЕЦ да правят идиотщини, които никой друг не би направил.
Или външна диверсия или нещо друго е.

VITAN:

--- Цитат на: Радико в Октомври 22, 2020, 05:31:01 pm ---Когато реактора се разтопява е бил на 15% от максималната си мощност.
--- Край на цитат ---
Естествено, ако не мож от 103% да го смъкнеш на 0,
това и се получава. Вярвайте в каквито си % си искате, не ви преча.

За диверсията - много вероятно. Вече обясних какво е захранвал Чернобил. И то само в ролята си на смутител на УКВ-то.

dymelsoft:
Рядко взимам участие в теми, като тази и подобни на нея, но в случая леко ме дразнят някой свободни съчинения относно аварията в Чернобил. Принципно винаги има човешки фактор при подобни аварии, но в голяма степен става дума и за сериозни технологични пропуски и грешки в самата технология на реакторите от тип РБМК. Предполагам, че малко от вас знаят, че в Чернобил е втората голяма авария, случила се с реактори от същия тип и за жалост с много фатални последици. Първата такава е в Игналинската АЕЦ. Там се допуска същата грешка в опит да бъде спряна реакцията, при което вместо понижаване на мощността се получава обратен ефект, но там реактора оцелява за разлика от този в Чернобил. Порблемът в случая е не толкова в неправилно взети решения от страна на операторите в Чернобил, а фактът, че тези хора са били абсолютно сигурни в технологията и са били абсолютно убедени, че могат да спрат аварийно реактора, каквото и да се случи. И Витане преди да пишеш глупости вземи прочети малко за въпросната авария. Достатъчно изследвана и документирана е цялата авария, както и причините за нея.

VITAN:
Тия факти в общи линии ги знам.
Ако може ред по ред - къде точно бъркам.

Това, че са били убедени, че действат правилно и че могат да овладеят нещата - вероятно е така.
Не ми е ясно обаче, къде моето виждане се различава от твоето - в конкретни изречения.

Ако трябва ще търся документални филми по въпроса - има немалко. И съм гледал немалко...
Естествено руски.
Начиная от тук: https://www.youtube.com/watch?v=UWEj_VaXejI&list=PLSXu8tLLwbPLokN1ITE-t8ixggnMEj8Pg
176 серии, в няколко от тях има точно Чернобил.

dymelsoft:

--- Цитат ---2. Чернобил е захранвал директно руският HAARP. На пълна мощност никой самолет не е можел да лети на около 5000 километра наоколо в посока запад. Знам, че мощността на реактора е била дигната на 103% - а това не ти е ДВГ. Въпреки всичко, гърмежа иде след това - вече обясних защо.
--- Край на цитат ---

Тези глупости от къде дойдоха. Аварията е в следствие на проведен тест имитиращ авария, при която реактора остава без товар и без захранване от съседните централи. Мощността на реактора е трябвало да се понижи от 3200MW типични за този реактор до 1000MW, но вместо това мощността спада чак до 30MW, да продължавам ли да обяснявам или...

Не ми се прави анализ изречение по изречение, нямам време за това и не виждам особен смисъл...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия