Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (195/266) > >>

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Октомври 22, 2020, 01:43:03 pm ---2. Чернобил е гръмнал поради човешка глупост. След аварийна ситуация, трябвало е по инструкция да се изчакат 2 дена, нещата в реактора да се утаят... Но последният е включен отново почти веднага, затова и гръмва.
3. Трагедията във Фокушима е много по-голяма, дебилизма съответно там също.

--- Край на цитат ---

Я пак изгледай филма, или още по-добре прочети документи какво реално е било положението в Чернобил. Няма никаква аварийна ситуация, провежда се рутинен тест за изправност на системите за безопасност. И познай какъв е резултата... май целия свят разбра че реактора не е издържал този тест. Да ти имам и системите за безопасност...

А във Фукушима ако не се сещаш причината беше цунами...  Представи си какво земетресение ще предизвика 15 метрова вълна в океана. И реакторите са издържали самото земетресение, но дигата която трябва да ги защити от такива вълни се оказва ниска ...
Интересно ми е ако се случи нещо голямо и Дунава се заприщи, колко защитена ще е Козлодуй? Дали ще издържи и 2 метра над сегашното ниво?

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Октомври 22, 2020, 04:04:13 pm ---1. Говорех за инциденти с ядрено оръжие.

--- Край на цитат ---
И кой смяташ че ще ти оповести а инциденти с ядрено оръжие в Русия? Само когато в Швеция и Норвегия от повишената радиация почнат да им светят на елените рогата през нощта, Русия с половин уста почва да съчинява някакви небивалици. Иначе си мълчат.

--- Цитат на: VITAN в Октомври 22, 2020, 04:04:13 pm ---а) Имаше командващи, които не разстреляха Парламента в Москва, по начина, както им бе наредено.

--- Край на цитат ---
... но все пак го направиха на швейцарско сирене. Изкючително демократично:

VITAN:
1. Заповедта на Елцин е била всичко там да бъде избито до крак. Такава е била заповедта по смисъл. Добре, че отговорният другар е проявил творчество.

2. Чернобил е захранвал директно руският HAARP. На пълна мощност никой самолет не е можел да лети на около 5000 километра наоколо в посока запад. Знам, че мощността на реактора е била дигната на 103% - а това не ти е ДВГ. Въпреки всичко, гърмежа иде след това - вече обясних защо.

3. Имаше документален филм за Фукушима. Политкоректните медии дори не го помирисаха. Ако никой тъдява не знае истината за Фукушима, то толкоз зле за тоз народ. Няма какво да образовам публика, на ниво на предаването "Мармалад" по bTV-то на културата.
Истината е доволно интересна и нелицеприятна!!!

Бих потрошил време (що трябва и аргументация + факти) да ви светна, но само, ако някой върл русофоб ме помоли. Иначе.... интернетът е ваш!

Радико:

--- Цитат ---  Знам, че мощността на реактора е била дигната на 103% - а това не ти е ДВГ. Въпреки всичко, гърмежа иде след това - вече обясних защо.
--- Край на цитат ---
Витане обяснил си тарантанци. Как обясняваш неща от които хал хабер си нямаш.
Когато реактора се разтопява е бил на 15% от максималната си мощност.

--- Цитат ---  Няма никаква аварийна ситуация, провежда се рутинен тест за изправност на системите за безопасност. И познай какъв е резултата... май целия свят разбра че реактора не е издържал този тест. Да ти имам и системите за безопасност...
--- Край на цитат ---
Юлияне това което са направили там може да се нарече всичко друго само не и "рутинен тест"
Този израз е наредено на журналята да го ползват за да замажат положението.
Ако го наречеш идиотски тест ще си по близо до истината. Мисля, че най точното би било: диверсионен акт прикрит под формата на тест за безопасност.

EDM electronics:

--- Цитат на: Радико в Октомври 22, 2020, 05:31:01 pm --- Мисля, че най точното би било: диверсионен акт прикрит под формата на тест за безопасност.

--- Край на цитат ---

Не исках да се меся в тоя спор, но Радико е прав според мен. Последното, което бях чел и слушал за Чернобил е именно това. Но иска ровене, за да разбере човек относителната истина. ДИВЕРСИЯ е точната дума и звучи най-логично.

И у нас има такива актуални диверсионни актове, колегата Христо ги спомена, няма да ги казвам, но само ме кара да правя изводи, че той е в час за какво иде реч - чува ги петлите  ;).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия