Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
технократ:
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 05, 2020, 08:14:52 pm ---krasias, Бългаприя е територия на сблъсък на интереси на велики държави/сили. Наивно би било да се мисли, че Русия няма интереси тук и не само тук, а на територията на бившия СИВ. Не ми се влиза в подробности защо. Но Русия няма влияние над официалните власти в страната. Още Горбачов ни предаде доброволно и без пари на САЩ. Така че тук се разпореждат американците, правят си бази, командват, въобще правят си всичко каквото си искат, каквито планове са си поставили. Ние не сме интересни за тях, просто сме територия и косвена жертва. Боли ги щепсала американците за нашите права, интереси и демокрации.
Но руснаците също имат влияние, та като не могат да имат официалната власт, ще имат неофициалната - т.е. тяхното влияние е концентрирано върху сенчестия бизнес. Тях също не ги интересува българския просперитет или икономика, те просто си водят борбата с противника с всякакви сили и средства. Това е.
Ако беше обратното, нямаше да спрат нашите управници знаете от двете най-големи парламентарни групи газовия поток, че да го вземе Турция, а сега е спрян и Балкански поток. Пак няма да навлизам в подробности и конкретики, защото не може да се коментират във форума вътрешнополитически и междупартийни отношения, а впрочем мен не ме и интересуват особено. Интересувам се само от геополитика. А в България сега положението е много сложно, разкъсва се между сферите на влияние, от изток и от запад.
--- Край на цитат ---
По принцип е така, но всеки принцип има изключения. Така че великите сили били те САЩ или Русия, все пак имат някакви интереси към балканските държави. Борят се за сфери на влияния. Например Сърбия е под егидата на Русия, Гърция пък е под егидата на Франция. Има и наченки на тенденция, Турция да е под егидата на Русия.
mind:
Ако на някой му е интересно, как нашият примиер се изпусна в това видео от 2009г.
27:00 - 29:00 https://youtu.be/PlUG4kzMu6s?t=1621
Иван Димов:
Като стана дума за качеството на българската продукция - имам двускоростна бормашина (дрелка), която е на повече от 35 години и още работи без грешка. https://bazar.bg/obiava-29824154/elprom-bz-16a-bormashina-drelka
Мисля че беше продукция на "Елпром - Ловеч". С нея си направих пилчарника, къщата, а последните 20 години и доста от експериментите - въобще доста работа свърши и още ще върши понеже съм се занимавал с пренавиване на такива машини и ако се наложи ще я пренавия и ще стане като нова. А за "качеството" на западните стоки ще кажа само, че умишлено се правят с кратък живот, толкова кратък, че понякога техниката се скапва на втория месец. Така например един прободен трион се развали на втория месец и се наложи аз да му преправям механиката и даже обърнах посоката на въртене на двигателя за да зацепват по-добре зъбчатките. Така изкара няколко години като го ползвах и при понижено напрежение от 140 волта. Сега пак е счупен и отново само механиката (двигателят е здрав). Прилагам снимка само за визуализация (моят трион е друга марка).https://praktis.bg/mashini-i-instrumenti/darvoobrabotvashti-el-instrumenti/probodni-trioni/proboden-trion-450w-65mm-metabo-steb-65-quick
juliang:
Димов, българската дрелка в обявата е на 35 години и й искат 65 лева. Има защо - това е машина която на практика е вечна. Но ... пробвай да работиш професионално с нея - примерно да дупчиш 8 часа за анкери в бетон на тавана, и ще разбереш големия й недостатък... тежка е като да е правена от олово. Машина за професионална работа която може да дупчи същите дупки тежи наполовина, и е също толкова дълговечна. Не говорим за машините които нови струват 30 лева, а за наистина качествена професионална машина.
Така че ... правим и здрави неща, но те пък не са удобни за работа - тежки, шумни, харчат много ток... точно като руските Лада Нива.
Поработи с някоя машина на Милуоки и ще разбереш какво имам предвид...
krasias:
--- Цитат на: Иван Димов в Септември 06, 2020, 01:52:54 pm --- Мисля че беше продукция на "Елпром - Ловеч". С нея си направих пилчарника, къщата, а последните 20 години и доста от експериментите - въобще доста работа свърши
--- Край на цитат ---
Всички български машинки всъщност бяха лиценз на AEG, та не се учудвай че са здрави. И не бъркай китайските машини със западните, кой знае какъв китаец си купил. Е ако си беше взел метабо или пък фестуул, тия машини не се чупят а са западни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия