Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (172/266) > >>

Михаил Кузмов:

--- Цитат на: VITAN в Септември 04, 2020, 02:29:03 pm ---Нищо не може да се направи с народ, който има робско колониално мислене.

Ти какво предлагаш?

--- Край на цитат ---

VITAN:
Как го искаш? Отговор към теб или отговор към/за всички?

После за какво го искаш:
- да покажеш контра знания;
- да гледаш сеир;
- да се потрудиш за себе си;
- да се потрудиш за всички.
?

juliang:

--- Цитат на: montanar в Септември 05, 2020, 05:49:31 pm ---В фитингите в Монтана де им управлявах  поцинковъчната линия преди време е същото - бълват продукция с супер качество и всичко заминава за
ЗЕ под етикета на някаква Испанска марка и за капак се ебават с работниците .....

--- Край на цитат ---

Точно в "Берг-Монтана" имаме 2 горелки дет топлят цинка дет поцинковат водопроводните фитинги, и още една дет ги суши преди поцинковането.
Човече ... последния път като ходих техника дет ме взе от портала ми вика "Днес е събота, ако искаш ... мини с колата през цеха, да не обикаляш..." В халетата спокойно се разминават 2 камиона. И в този гигантски цех се правят... колена, муфи и нипели 3/4" примерно ... неща дет струват стотинки на нашите пазари.
Никаква вентилация, симовлично осветление, изключително остаряло и амортизирано обородуване, самите сгради не знам как се държат да не рухнат...
Как можеш да си позволиш само поддръжката на сградите с тия приходи? Та те не могат да си отделят пари само да боядисат стените и да измият стъклата на тоя мастодонт... Колко им струва осветлението и охраната на тая сграда? Колко ток харчат с тия архаични оборудвания?
Каква ефективност и производителност може да очакваш?
Същия обем работа може да се извършва в сграда с 1/10 от площта и предполагам с 1/20 от разходите за енергия.
И върха на технологията - топлиш вана с 10 тона цинк, в която топиш детайлите ....

krasias:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 05, 2020, 06:13:31 pm ---
А защо бившите номенклатури станаха днешните капиталисти, знаете ли?
Не че ДС са се самоорганизирали. Организира се само оня, на когото разреши началника, а кой е началника след 89 г.? - едно посолство...

Та, още преди 10 ноември 89 г. ЦРУ решават да действат с опозицията в страната, за да се сформира новат власт. Останали са учудени, че такава липсвала. Нямало хора с достатъчно опит, да поемат ръкводството на държавата и да извършат промените на колонизация. Тогава разговарят с ДС. Те им обещават, че ще са верни слуги, само и само да не ги репресират, а ще станат новите капиталсти. Преди били комунисти, днес капиталисти. Те са днешната колониална администрация. Но ще ме извините, тези хора нямат нищо общо с комунизма. Те нямат такива идеи въобще.

Според мен не е виновен тоя дето изял баницата, а тоя дето му я е дал. Та баницата е дадена от САЩ, нашите ДС да ви управляват. Кой има по-голяма вина?

Най-голяма вина има ЕДМ, че ви разяснява фундаментални знания.  :D

--- Край на цитат ---
Тука не мога да се съглася много с теб. Значи в началото ЦРУ може и да са взимали някакви решения, но определено изобщо не можеха да действат, а ДС и КГБ си работеха спокойно. Пък и Луканов често си ходеше в Русия, а и там в тяхната печатница напечата няколко вагона пари които впоследствие раздаде. Трудно им е било на ЦРУ с наще истински разузнавачи и агенти създадени по времето на комунизма известни още като българските еничари. Наречени така защото бяха откраднати деца още от първия ден на живота си, бяха обучени по жестоки и от машини. Но с течение на времето и ЦРУ добиха тук известни позиции, и въпреки това все още сме на кантар и руснаците имат голямо влияние тук.

EDM electronics:
krasias, Бългаприя е територия на сблъсък на интереси на велики държави/сили. Наивно би било да се мисли, че Русия няма интереси тук и не само тук, а на територията на бившия СИВ. Не ми се влиза в подробности защо. Но Русия няма влияние над официалните власти в страната. Още Горбачов ни предаде доброволно и без пари на САЩ. Така че тук се разпореждат американците, правят си бази, командват, въобще правят си всичко каквото си искат, каквито планове са си поставили. Ние не сме интересни за тях, просто сме територия и косвена жертва. Боли ги щепсала американците за нашите права, интереси и демокрации.

Но руснаците също имат влияние, та като не могат да имат официалната власт, ще имат неофициалната - т.е. тяхното влияние е концентрирано върху сенчестия бизнес. Тях също не ги интересува българския просперитет или икономика, те просто си водят борбата с противника с всякакви сили и средства. Това е.

Ако беше обратното, нямаше да спрат нашите управници знаете от двете най-големи парламентарни групи газовия поток, че да го вземе Турция, а сега е спрян и Балкански поток. Пак няма да навлизам в подробности и конкретики, защото не може да се коментират във форума вътрешнополитически и междупартийни отношения, а впрочем мен не ме и интересуват особено. Интересувам се само от геополитика.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия