Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (160/266) > >>

juliang:
Аз пак да попитам: Като губим такива милиарди всяка година, защо България още по бай Тошово време не е разработила това находище и не е станала една Швейцария на Балканите, ами фалира 2-3 пъти?
Имате ли някаква идея колко трудоемко и ресурсоемко е добиването на тези метали, или си мислите че просто ги сипват с лопатата в количка и ги продават?
Вариантите са два - или клечим върху това злато и не получаваме и стотинка, щото не знаем как и нямаме нито знанията нито оборудването да го добием така, че разходите да са по-малко от приходите, или позволяваме на някой който знае и коже да добива златото да го добива, и получаваме нещичко, пък било то и нищожно.

Радико:
Не Юлияне въобще не си прав. Случва се от време на време макар и доста рядко да съм на 200% съгласен със Витан. Отгоре на всичко най добрият метод за рудодобив е разработен в България. Чисто български е. Единствената "далавера" в случая е за местното население в района което има подсигурени доста по добри доходи от колкото при държавното управление. По точно около три пъти по големи. И също така доста по добрите условия на труд. Там вече не може да се каже точно колко пъти е по добре да седиш в кабина с климатик от това да дупчиш три метра дълги дупки с ръчна борка на ръка.

VITAN:
До всички, които се чувстват тролове на свободна практика:

1. В България през соца са се добивали редки и свръхредки метали. Технологии си е имало.
Братовчеда в началото на 90-те се възмущаваше, че сме имали мина (в бургаско), която давала 3-тия по рядкост метал. Така помня.
И тия, на които са я дали не си плащали дори редкият метал, какво остава за основният!

2. Имахме уранодобив на печалба, който бързо и политкоректно бастисахме - с ентусиазъм. Не знам кой трол ще ми обясни, защо янките и канадците не последваха нашият светъл пример!?

3. Някои златни мини през соца стояха за резерв, заради високото съдържание на арсен. Дойдоха западняците, арсена почнаха да го ровят в Африка. Ясно и за вождовете тябва да има нещо, но защо България получава комисионна такса доста по-малка и от златните рудници в африканските държави!!!

Когато се сещам що е русофоб, да не забравям да примавям в мисълта си:
африкански *** ****, който *** *** *** *** ...... ***! (примерно)

Ksurnev:
Господа офицери, докато има политици,които ни свалят гащите, ще се намира и кой да ни клати...
Изсвинете ме!!!

Знае ли някой, колко ценен метал има в "РЕЦИКЛИРАНИТЕ" - заровените ХвостоСвърталищата?

VITAN:
Това пък е начин да крадат мишките по-надолу по веригата....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия