Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
VITAN:
"Не се очаква Флор да се наложи да плати тази сума от джоба си, защото той има медицинската застраховка за възрастни "Медикеър", отбелязва вестникът "
1. Медикеър няма да покрие тия $ 1 122 501. Дълбоко се заблуждаваш!
2. Ако болницата нямаше надеждата, че поне половината сума ще я изкрънкат от държавата, щяха да го оставят и нямаше да се занимават.
3. Познай на тия пари, поне 1 милион им е печалбата. $ 122 501 и за САЩ са много пари!
4. Там няма здравооапзване, има здравни услуги. Т.е. бизнес.
5 САЩ не са държава, САЩ също е бизнес!
6. Офертата ми за доживотен еднопосочен билет до САЩ още важи.
7. Ти си печен и оправен у живота, квалифициран, ще правиш яка пачка. А ако дойде до болница, ще имаш застраховка 8)
Радико:
Витане Витане всичко това от точка едно до точка пет е абсолютно вярно. Вярно е , че застрахователната компания няма да плати цялата сума вярно е, че държавата ще поеме част от разходите. Вярно е, че САЩ не са държава а бизнес. В допълнение също е вярно, че от твоя гледна точка това е много лошо и гадно. Само от твоя гледна точка обаче. От гледната точка на господин Флор нещата изглеждат доста по различни. Той влиза на носилка в болницата, излиза си на крака. ПОД АПЛОДИСМЕНТИТЕ НА ПЕРСОНАЛА. За разлика от България. На въпроса какво дължи на болницата получава отговор:
Подпишете се тук, че декстеително сте ползвали тези услуги другото е работа на застрахователя. И човека отива при журналистите да се похвали, че НЕГОВАТА СТРАНА не се е поколебала да похарчи над един милион за него. А тук?
Тук аз преди седмица се вдигнах на 100 километра да ходя да давам кръв защото имам внук който се роди осмият месец и има нужда от преливане на кръв. Обаче за да стане това трябва някой да даде кръв. Иначе детето си отива. Баси шибаната територия наречена "държавата българия" БЕЗ ГЛАВНА БУКВА не заслужава.
VITAN:
Народна Република България нямаше такъв проблем.
Защо Република България има?
Понеже нямаш вътък да ми отговорищ, ще ти кажа верният отговор: евроатлантически ценности.
И тук ще запецнеш, ако ми дадеш вярно определение на евроатлантически ценности.
Пак ще те светна. Определението не е мое, а на наш професор, до колкото си спомням (за авторството):
1. Да обичаш всичко освен добродетелите.
2. Да прощаваш всичко освен величието.
По т.1 започваме с егоизма, по т.2. започваме да плюем по..... (тест за интелигентност)
П.п. Да бе дал 30-40-50 кинта, винаги щеше да се намери някое бедно циганче да даде кръв, вместо твоята антична такава :)
Радико:
--- Цитат --- П.п. Да бе дал 30-40-50 кинта, винаги щеше да се намери някое бедно циганче да даде кръв, вместо твоята антична такава
--- Край на цитат ---
Това че винаги ще се намери не е оправдание. Болният въпрос е защо трябва да се иска и да се търси. евроатлантическите ценности "както ги наричаш ти" не са обяснение на въпроса ти. Защото същите тези ценности ги има и в Полша, Чехия, Унгария, защо в тези държави положението е различно при същите евроатлантически ценности
За хора които имат способност да разсъждават и да правят логически изводи е очевидно, че причината е другаде. Търси я там където израза:
--- Цитат ---израснах в бедност и нищета защото и двамата ми родители са лекари
--- Край на цитат ---
Не предизвиква дълбоко учудване а се приема като нещо нормално.
VITAN:
Политически неграмотен си човече.
Защо сравняваш круши с ябълки?
И понеже не разбра питам:
1. Защо в началото на "демокрацията" САЩ опростиха на Полша огромен за онова време дълг?!
2. Защо Полша получаваше от ЕС най-дълго и най-тлъстите субсидии.
И понеже форума НЕ е в основата си за политика - приключвам. Отговора не го знаеш, затова не се и опитвай. Темата приключена.
П.п. Чехия е друга бира, в Унгария имат топки и не изповядват евроатлантически ценности (поне за момента).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия