Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
VITAN:
Това НАИСТИНА трябва да ни плаши! Времето е настроено от момента, където почва по същество. Само цъкате:
https://youtu.be/xTE9bqGJ_2M?t=1006
1. Не мислете, че това е само за Русия, защото авторите на тия концепции се базират на изкючително западни, а не на руски "авторитети".
2. Електронният концентрационен лагер започва от образованието.
3. Разликата, кога вашият живот е ваш и вече НЕ е ваш - винаги е скрита и се преминава задължително незабелязано.
Радико:
Витане в този клип както схващам наблягат основно на оплюване на дистанционното образование. Дали е толкова страшно. И кое е по страшното. Да те образоват от дистанция или да ти влияят на психиката ДИРЕКТНО "класни" преподаватели "както се изразиха в клипа"
Висококласни дресьори работещи в макаренковски стил. Не мисля, че има нещо по лошо от това за студентите.
Впрочем забравих да попитам дали някои друг освен мен в този форум знае в какво се изразява тази макаренковска система на преподаване. Защото за хора които не са наясно димите ми изглеждат празни и глупави. Да ама не. Та мисълта ми е ако трябва да започна да обяснявам от далеко.
VITAN:
1. Това с образованието е началото. После мисълта става "по-дълбока".
2. Но всеки русофоб закономерно ще зацикли на Макаренко, по-скоро на митовете и легендите около него.
3. След гражданската война в Русия остават изключително много безпризорни деца сираци, някой е трябвало да ги вкарва в правият път - иначе ще станат гамени, крадци и разбойници.
4. Да, Макаренко е биел. Но най-вече е биел по тяхната съвест. Последното само "за протокола".
Радико:
--- Цитат на: VITAN в Юни 07, 2020, 07:24:59 pm ---1. Това с образованието е началото. После мисълта става "по-дълбока".
2. Но всеки русофоб закономерно ще зацикли на Макаренко, по-скоро на митовете и легендите около него.
3. След гражданската война в Русия остават изключително много безпризорни деца сираци, някой е трябвало да ги вкарва в правият път - иначе ще станат гамени, крадци и разбойници.
4. Да, Макаренко е биел. Но най-вече е биел по тяхната съвест. Последното само "за протокола".
--- Край на цитат ---
Витане това са легендите създадени за прикриване на истината.
Макаренковската система на обучение няма нищо общо с боя прилаган на хулиганчетата. Тази система е описана много сериозно в няколко труда написани от него които е много трудно да бъдат намерени дори в русия. Всичко се изучава от педагозите по други трудове, коментари на макаренковските. То е до някъде и нормално. Системата е вече много усъвършенствана и модифицирана. Превърната е в съвършенна зомбираща система и се прилага и в момента в множество висши учебни заведения по света и в почти всички български такива. Както и в българските средни училища.
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Юни 07, 2020, 07:35:38 pm ---Тази система е описана много сериозно в няколко труда написани от него които е много трудно да бъдат намерени дори в русия.
--- Край на цитат ---
В Русия не знам, на село в библиотеката в къщи държахме една такава книга.
--- Цитат на: Радико в Юни 07, 2020, 07:35:38 pm ---Превърната е в съвършенна зомбираща система и се прилага и в момента в множество висши учебни заведения по света и в почти всички български такива. Както и в българските средни училища.
--- Край на цитат ---
С какво си се напушил?! И колко висши образования взети преди и след 10-ти ноември имаш? И изобщо знаеш ли какво е българско средно училище в момента? Де***.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия