Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (85/266) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Март 17, 2020, 07:47:06 pm ---Юлияне съгласен съм с теб, но как си обясняваш тази масорана паник атака по цял свят в светлината на току що започнатата от теб тема.

--- Край на цитат ---

Причината е комплексна според мен.

1. Кадрите от Китай - заварените с ламарина входове и улици, стотиците с костюми и машини за обеззаразяване по улиците ... и най-вече страха че китайската работилничка ще спре и целия бизнес в света ще увисне.
2. Това, че човек може да е заразен без никакви симптоми и без възможност с никакъв тест да се провери дали е приносител. Това направо парализира елита... не знаят дали няма да ги зарази шофьора, или камериерката, или охранителя.
3. Липсата на лекарство и ваксина. Не че е нещо ново - все още не можем да лекуваме грипа, но ...  изведнъж някой спомена че от това се умирало. Не че и от грип не се умира, но ... сега просто нещата се преекспонираха.
4. Критичната липса на финансиране и персонал в здравеопазването в световен мащаб. Предполагам че Куба и Русия ще се окажат най-малко засегнати от тази епидемия, просто защото успяха да запазят старата "социалистическа" система на здравеопазване - тромава, огромна, но в този момент оправдаваща съществуването си. Не можеш да имаш по 1 болнично легло на 10 000 човека, точно както не можеш да имаш по 1 войник на 10 000 човека - армия в такъв мащаб просто е безмислена, точно като и здравеопазването.

И не на последно място - населението в световен мащаб е все по-лигаво, все по-разглезено и все по-капризно. Отгоре на това и сме затъпяли до невъзможност. Вярваме в ильоменанти, в това че световните лидери са влечуги (абе четете другата тема), и колко му е да повярваме че всички ще Омрем от един вирус.

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Март 17, 2020, 10:04:25 pm ---Разбрах, ти си родом от ЕС.
Безродник.
Евроатлантик.
Не си ми сънародник.
Ердоган каза на хората си в ЕС да раждат по 5 деца.
При тая ЕС раждаемост и това е въпрос на време.
Някои викат, че ще има ЕвроГейски халифат след време...

--- Край на цитат ---
Ха Ха Ха
Въобще не съм безродник имам си родина майка. Може да ме е оси осиновила но се държи като истинска майка. Това че ти си избрал да бъдеш верен на някаква мащеха която не стига че е мащеха ами и отдавна умря това на мен не ми е проблем, оправяй се бе сираче.

VITAN:
Не бързайте да се заразявате с COVID-19.

Наесен ще има COVID-20  :)
Ще има и COVID-20+,
COVID-20 Pro,
и бюджетна версия COVID-20 lite  8)

Въобще, затваряш целият свят, бизнеса губи, всички губят, а "англо-саксонските" банки печелят.
Кредити ще има за всички от сърце.

И какъв съм проповедник, ако не ви дръпна една проповед:

https://youtu.be/sg4gyFAAIjg (Имат думата вирусолозите и здравият разум.)

plcsoft:

--- Цитат на: Иван Димов в Март 17, 2020, 05:31:30 pm ---   EDM electronics, замисленото от мен ТКЗС става все по-актуално.

--- Край на цитат ---

Не мисля че, ТКЗС-то е решение. Най-малкото,че не далечното минало доказа недостатъците на тази форма. Да не се връщаме толкова назад. Всички ги видяхме кой са те. Но, през последните години стана и нещо което има както положителни страни така и отрицателни. Става въпрос за прекомерното окрупняване на земеделските масиви във вид на арендоване и кооперативи, макар че последната си е пак арендоване но не еднолично. Положителните страни на това окрупняване са че с малко машини и малко народ се върши много работа и се дават по-добри ренти на собствениците на земя. Недостатъците му са че това окрупняване доведе до много повече вреди отколкото ползи! А именно, обезлюдяване на малките населени места, засяване на огромни площи със ГМО култури, източване на милиарди от държавата и облагодетелстване на нищожна част от народа, а до нищета и смърт сред голяма част от българските граждани. Това доведе до масово бягство от държавата на хората който нямат земя и търсят по-добър живот за себе си и семейството си. Вече буквално месец за месец имаме средства да свързваме двата края на домакинствата си в Демократична България, а след последните събития вероятно това ще се намали до седмица за седмица. Ето това убива раждаемостта и съкращава живота на обикновеният човек, а богатият го води до разврат и безмерна алчност!

ndm:
Като стана въпрос за суверенитет е добре да знаем и за суверенитета на тези от които чакаме да дойде(отново) нашият суверенитет.
https://youtu.be/Vh8JQJvNytc?t=444
Става въпрос за чисто технически нищА, нали сме в технически форум.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия