Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (42/266) > >>

ppipilica:
Ми добре са го измислили да вземат парите на хората под формата на такси, допълнителни даници и подобни измислени събирания, и под формата че видиш ли колко били загрижени тях. Ти представяш ли си всички дето се разкарват с кола из града да се качат в момента на градски транспорт, ще е адско нещо, то и сега е пълен и нередовен, в смисъл малко превозни средства по линия.
И как мислиш всичкото селяни да се приберат обратно, кой ще остане да работи тука, а те като се приберат ще виснат на бюрото за безработни, и откъде ще вземат пари да им плащат, ще вдигнат още разните данъци.

krasias:

--- Цитат на: ppipilica в Февруари 09, 2020, 11:02:28 pm ---И как мислиш всичкото селяни да се приберат обратно, кой ще остане да работи тука, а те като се приберат ще виснат на бюрото за безработни, и откъде ще вземат пари да им плащат, ще вдигнат още разните данъци.

--- Край на цитат ---
ppipilica, проблема е не кой ще остане да работи в София, а кой да работи на нивата. Селяните като се върнат ще работят това което са работели бащите и дедите им а работа на полето има и то не малко. Проблема на селянията е че за тях е нещо велико да си гражданин и то не какъв и да е а Софиянец. И докато по времето на комунизма беше много трудно да получиш софийско гражданство, сега обаче не е така и глей какво става. И понеже аз съм от Перник и познавам много софиянци знаеш ли че има огромна разлика между кореняци софиянци и новодошлите. А градския транспорт в София особено в пикови часове е нещо уникално особенно ако застанеш малко встрани от спирката да гледаш какво се случва. Спира рейса отварят се вратите и изведнъж се изсипват огромна тълпа народ, в следващия момент всички чакащи на спирката се втурват навътре и който успее се качва който не, чака следващия рейс.

EDM electronics:
Не знам дали следите новините за коронавируса, но нещата не отиват на добре и се оказаха доста по-сериозни, отколкото на някои им се струва. Смъртността е с 1000 пъти по-висока от тази на грипа.

Четох една статия на български професор вирусолог, казва в него се съдържа ДНК от вирус на СПИН, това означавало, че този вирус не е с естествена мутация - било невъзможно. Остава другия вариант - изкуствена.

И по този повод гледах в едно руско предаване дискусия по темата. Само се предполага, че вирусът е създаден от китайците, т.к. там имало ожесточена кланова борба.

Аз лично се съмнявам в тази прогноза и мен ме озадачава факта, че официалните власти - президента на Китай при такъв сложен за страната проблем, не е направил все още официално изявление. Властите в САЩ също мълчат - гузно, гузно мълчат, като че ли не забелязват случващото се. Мълчи се, а ми се струва се знае за какво иде реч.

Моето предположение е следното, това което ми дойде първоначално-първосигнално в съзнанието, тоя "подарък" за света, за началото на 2020 г.:
Кой мислите е бащата на тоя вирус?
Нека си спомним, как при колонизацията на Америка са давали заразени с чума чували и одеяла на индианците, горките които не са знаели въобще за тази болест с цел да ги уморят и да им заграбят земите. Е пак са те, кой друг да е, кой друг би имал интерес? Но поживьом-увидем, както е казал "американския" народ.... ;)

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 10, 2020, 04:59:47 pm ---Не знам дали следите новините за коронавируса, но нещата не отиват на добре и се оказаха доста по-сериозни, отколкото на някои им се струва. Смъртността е с 1000 пъти по-висока от тази на грипа.

--- Край на цитат ---
Ако при грипа смъртностат е 0.1% (а реално тя е някъде там), то би следвало от корона вируса да умират 100% (1000 * 0.1 = 100).
Нали се сещаш с какъв скептицизъм би трябвало да примаш всяка друга информация в статия с такава очеизвадна грешка...

И пак да повторя - хората не умират от самия вирус. Умират от усложнения - пневмонии или обостряне на съществуващи преди заразяването заболявания.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Февруари 10, 2020, 06:47:44 pm ---Ако при грипа смъртностат е 0.1% (а реално тя е някъде там), то би следвало от корона вируса да умират 100% (1000 * 0.1 = 100).
Нали се сещаш с какъв скептицизъм би трябвало да примаш всяка друга информация в статия с такава очеизвадна грешка...

И пак да повторя - хората не умират от самия вирус. Умират от усложнения - пневмонии или обостряне на съществуващи преди заразяването заболявания.

--- Край на цитат ---
Вярно отбелязваш, така е, не е 1000 пъти, а 100 пъти. Но разликата идва от алергията, която имам, придобита от колониална угнетеност, та съм умножил цели 10 пъти с алергичен коефициент.  Браво на мен, браво. :D

Смъртността при коронавируса е 10%. Това е много голяма смъртност.
При повечето вирусни инфекции се умира от вторични инфекции, не от самия вирус, дори при СПИН е така. Но причината е вируса, защото ако не е той няма да умре човек. Не е важно от какво ще настъпи края, а причинителя.

Организма докато изгради антитела за вируса, имунитета му е ангажиран изцяло с това, защото вируса е по-опасния противник от бактериите, които иначе живеят в симбиоза в организма. Докато това се случи организма няма защита, много клетки умират, разрушени от вируса и това дава сигнал на бактериите за пир и размножаване - няма го имунитета да ги спре. Докато организма придобие имунитет и започне да унищожава вируса, то масирания растеж на бактериите е толкова голям, че имунитета вече няма такова количество оръжия да се справи - настъпва смъртта. Причината е вируса!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия