Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
juliang:
Радико, начини за следене много. Но информацията която се обменя в нета е наистина гигантска като обем. Да се следи и съхранява всяка дума на всеки от милиардите човека и още толкова автоматични устройства е непосилна работа.
Пак ти казвам - в къщи телевизията върви по същия кабел по който ми върви нета. Някой трябва да отсява БНТ1 за телевизора ми от Порнхъб на компа ми, което просто не се сещам как ще стане. На същия кабел е и малкия с видео и аудио връзката си заради дистанционното обучение, мобилните ни телефони... Да, ако съм само аз - задачата е решима, но за 1 млн само в София вече става страшна.
Радико:
Юлияне защо си мислиш, че такова следене трябва да става, чрез допотопно "механично" подслушване. Да обема данни е доста сериозен, но обема на този тип данни който ги интересува "ония" е доста по скромен. Демек тези дошли от клавиатурата и евентуално при интерес от микрофона. Та този обем данни дали ше бъде проблем да се обработи от вече хиперогромния разпределен компютър наречен Биткойн.
Парадоксално, робите които коват вериги се състезават кой ще направи по дълъг и по здрав синджир. И въобще не вярват, че това е техния синджир.
juliang:
Отново има доста проблеми, изобщо не е толкова просто колкото си го представяш. Няма как да разбереш откъде са дошли данните, тръгнали по кабела из нета.
--- Цитат на: Радико в Ноември 29, 2020, 09:15:20 am ---...Та този обем данни дали ше бъде проблем да се обработи от вече хиперогромния разпределен компютър наречен Биткойн.
--- Край на цитат ---
Показваш липса на знания относно блокчейн технологията. Данните, които се пресмятат от всеки един компютър за валидирането на биткойн транзакциите са открити и всеки един от "копачите" може да види точно какво "копае". Вътре няма мейли от Мосад и разговори на талибани.
Радико:
--- Цитат --- Отново има доста проблеми, изобщо не е толкова просто колкото си го представяш. Няма как да разбереш откъде са дошли данните, тръгнали по кабела из нета.
--- Край на цитат ---
Верно ли така си мислиш. Това е вече наистина демонстрация на липса на познания.
Всеки един дейтаграм демек пакет данни съдтржа информация за това от къде е тръгнал, за къде е предназначен, след колко хопа да бъде унищожен ако не е пристигнал до получателя и Т.Н. ако не може да се разбере от къде е тръгнал как аджеба получателя ще върне потвръждение, че го е получил успешно. Ако са ти такива и познаният за биткойните няма какво да спориме повече, безсмислено е.
juliang:
Имам предвид че няма как да разбереш пакета който е тръгнал от компютъра ми дали е с данни от клавиатурата, или от хард диска, или от някакво друго устройство по компютъра - микрофон, камера, отдалечен достъп... Ще е трудно дори и ако преглеждаш съдържанието на всеки пакет, а без да гледаш какво има в пакетите е абсолютно невъзможно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия