Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (228/266) > >>

Номак:
Няма се в учебника...това наистина трябва да ни плаши!

VITAN:
Новoто желязо на Apple на чипа М1 прави "1984" на Дж. Оруел реалност.
С единствената за желязото OS, забележете:
MacOS Big Sur (що не Биг Брадър не вдянах).
С тая ОС и това желязо всичкото следене става официално по незащитени канали...
и всичко се снася на PRISM (-ата, т.е. в ушите на Биг Сър/Брадър).
След 12-та минута:
-
https://www.youtube.com/v/0RVJlV59hCs

juliang:
Ми купувай си един комоютър базиран на АМД или Интел, слагаш си линукс и си свиркаш безгрижно. Ако си съвсем параноично настроен можеш да си прекомпилираш кернела на линукса, като махнеш всичко дет те съмнява.
Ама то се искат усилия за това ... а ти искаш нещо дет да е хем безплатно, хем да е така както ти го искаш... е не става.

hristo:
аз така си купих ретро интел компютър. Ми не помага модерните ОС и браузери са с вградена телеметрия и  пак си ме шпионират нищо че съм със стара седмица пак им докладва. А как мислите ги хващат кибер престъпниците ако не могат да ги следят и компютъра им да се шпионира нали трафика е криптиран те влизат в ОС и/или браузера ти и шпионират твойто крайно устройство само им докладва на всеки половин час изпраща статистиката да си обновяват базите а си води логове за да не пропуска. Например мобилния умен телефон е супер шпионско устройство с допълнителна функция платен телефон, която ползваш като потребител, но основното му предназначение да шпионира собственика си и тези които го обкръжават, както и неговите контакти - дори съветника на президента го заловиха с неприлични лични чат сесии, които се "опитал" да изтрие което е отежняващо вината доказателство че има умисъл да изтрие т.е. вие нямате право да триете, а вие мислите, че никой не ви слиша напротив слуша ви и то доста внимателно и всичко знае за вас, дори повече от колкото вие самия знаете за себе си и вашите близки и познати знаят за вас, ако не сте чели още 1984 Оруел прочетете я ще ви се изясни и това е сега настоящето ни не е няква бъдеща заплаха далеч в бъдещето, както се е смятало през 1982 год. годината в която се е  произвел Първия Български ПРАВЕЦ 82 компютър. Сега като купуваме западни джаджи и искаме да не ни шпионират е как да стане като са си тяхни шпионски устройства троянски коне и сам си ги плащаш за твоя сметка са. Te Ангела шпионират, че вас ли няма.

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Ноември 28, 2020, 09:26:33 am ---...Ако си съвсем параноично настроен можеш да си прекомпилираш кернела на линукса, като махнеш всичко дет те съмнява.
--- Край на цитат ---
Хулио,
прекомпилирал съм ядро на Линукс толкова отдавна, че вече не си спомням точно годината.
Нито ме мързи, нито ме е страх, нито ме гони параноя, нито ме гони безпаричие.
Не ми приписвай своя си начин на мислене.

Това го постнах заради тия, които попадат в моята категория "бройлери", а в тази на Киро Брейка: "джуки".
Компютри Apple съм продавал и сервизирал в средата на 90-те, когато наистина бяха голямата работа.
Хората бяха основно на Intel 286 и 386.
Сега Apple са фукня за наивници.... А се и оказа - червейче за балъци.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия