Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
mind:
--- Цитат на: Радико в Октомври 23, 2020, 10:23:21 pm ---Минд, мисля, че след калкулатора на Юлиян няма какво повече да се коментира.
--- Край на цитат ---
Защо, нещо грешно ли написах?
А знаете ли какво трябва да показва жироскоп на самолет, изминал 10 000 км. (1/4 от земната обиколка)?
Оста му трябва да се завърти на 90 градуса, тоест излязъл от строя, а аз не съм чувал за такъв.
Радико:
--- Цитат на: mind в Октомври 23, 2020, 10:56:55 pm ---Защо, нещо грешно ли написах?
А знаете ли какво трябва да показва жироскоп на самолет, изминал 10 000 км. (1/4 от земната обиколка)?
Оста му трябва да се завърти на 90 градуса, тоест излязъл от строя, а аз не съм чувал за такъв.
--- Край на цитат ---
Май май не си съвсем запознат с тези уреди и го бъркаш със жироскопите на спътниците. За целта косто говориш се ползва инклинометър който не е жироскоп. Жироскоп се ползва само в една равнина в ролята на компас. Аре стига ми досажда с тия глупости измери нещо със ръцете си после пиши тия плоскоземни глупости.
mind:
Така става, когато пръстите са по-бързи от мисълта...
Ето ви го и разглобен: https://www.youtube.com/watch?v=f2thngd9AGI
Ако следвате показанията на този уред при полет направо, следва да се издигате непрекъснато от земната повърхност. А ако трябва да спазвате определена височина, то той непрекъснато ще ви показва положение за кацане. При обхват от около 30 градуса, означава че някъде след 3300 км. ще забие в края на скалата.
Радико, да не би да пиша в някакъв ваш, частен блог, че да ви досаждам?
Може пък да има хора, които искат да чуят какво казвам.
ndm:
--- Цитат на: mind в Октомври 24, 2020, 12:08:51 pm ---Радико, да не би да пиша в някакъв ваш, частен блог, че да ви досаждам?
--- Край на цитат ---
mind, изглежда си пропуснал някои тезиси от последния конгрес, а конгресите започват с:
Член 1. Всяка (……..) линия успоредна на партийната е права линия.
Радико:
--- Цитат на: mind в Октомври 24, 2020, 12:08:51 pm ---Така става, когато пръстите са по-бързи от мисълта...
Ето ви го и разглобен: https://www.youtube.com/watch?v=f2thngd9AGI
Ако следвате показанията на този уред при полет направо, следва да се издигате непрекъснато от земната повърхност. А ако трябва да спазвате определена височина, то той непрекъснато ще ви показва положение за кацане. При обхват от около 30 градуса, означава че някъде след 3300 км. ще забие в края на скалата.
Радико, да не би да пиша в някакъв ваш, частен блог, че да ви досаждам?
--- Край на цитат ---
Добре видяхме го жироскопичният инклинометър за малки самолети разбрахме, че се задвижва пневматично. До тук добре обаче ми направи впечатление една врътка отпред на уреда дето пича взе да я върти насам натам като потенциометър на радио. Некаде в началото около третата минута. Та на теб стана ли ти ясно за къв чеп е тази врътка? Чисто риторичен въпрос де. Ако ти беше ясно нямаше да се излагаш да пишеш тия глупости.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия