Животът- начин на употреба! > Екология
Защо се затопля климата
EDM electronics:
Уж имало глобално застудяване, а сега слънцето си повишило радиацията. Тъкмо обратното чувам по новините, слънцето е с намалена радиация, както никога досега.
Ами повишението на средните годишни температури?
Топенето на ледниците?
Растенията започнаха да изгарят и трудно виреят. Питайте тия, които се занимават със зеленчуци - всичко изгаря, като си мислят, че някакви болести са причините, а всъщност, като покрият растенията с мрежа, която намалява слънцето, нещата си идват на място. Дори в овощните градини поставят такива мрежи.
Няма как магически да изчезне това или онова явление от парниковия ефект, защото неговото влияние е в малки проценти, в противен случай ще изчезне и всичко живо. Влиянието на фона на всички показатели е минимално, но то ще окаже съществено влияние на живота.
krasias:
Топлото не влияе лошо на овощните градини и там се поставят мрежи против градушка и навсякъде се поставят мрежи против градушка или птици а ако видиш агрил той се поставя против слана. При зеленчуците само доматите реагират зле когато са на припек но когато ги разположиш правилно в градината няма проблем, и проблема е повече сушата а не топлината. Ето тази година ми закъсня реколтата от овошки и зеленчуци заради северните ветрове, много късно се затопли почвата.
plcsoft:
Хора не се заблуждавайте, затоплянето е на лице, това е факт. То е едва забележимо но, постоянно и неотмено,като променя всичко и влияе на всички дори и тези дето си мислят че не е така. :) А относно зеленчуците правилно е отбелязал ЕДМ тези мрежи ги поставям от 5 години не заради градушката а заради огромната топлина която се получава лятото. Мерил съм температурата на черната почва и по-обяд е достигала температури от 65 - 70 градуса. Кажете ми на такава температура кое растение ще вирее. Ако не са защитени с платнища и няма постоянна влага изсъхват за два дни. Дори и при капковото напояване колкото и влага да има по-обяд листата на растенията са толкова увехнали че са като плат. Който не забелязва това значи е толкова отнесен от информационата отрова че, вече е загубил всякакъв усет за естественото, за живото, за природата. Просто в главата му е айрян от насадените шаблони на матрицата и няма никаква сензитивност за процесите в живата природа. А това е жалко! Просто е много жалко!
EDM electronics:
Не помня кой, но това лято някой, който отглежда домати ми каза, че след като почнал да слага мрежи на доматите всичко си дошло на място с реколтата, иначе просто растението изгаря и дава само 1-2 кг. реколта. Имам леля на село и тя се оплаква, че вече нищо не виреело от болести, но къде сега да тръгна да й развивам теории, че е от слънцето, тя и без това няма пари за мрежи. Добива в градината й е 5-10 пъти по-малък отколкото преди да речем 20 г.
За овошките и дали е добре високата температура за тях:
Ами никак не е добре. Имам един приятел агроном с години ми е набивал неща, дето не ме интересуват, но го слушах от уважение, та помня, за да се образува пъпкуване и за да се развие да речем пшеницата, е необходимо определени дни студ, ако сбора на температурата за тези месеци е по-висок, няма пъпкуване. Така, че за умерения климат има овошки, които не виреят в субтропика - това са всички характерни български плодове. След време ще се простим с тях или ще ги модифицират генно.
Хора не се заблуждавайте от контратеории, като тази за плоската земя. Достатъчно доводи ви дадох за затоплянето. Ако не вярвате изтипосайте се лятно време дибидюс на слънце без защита и вижте какво ще се случи с вас. Аз като влизам в морето да речем за повече от половин ден, нося специални дрехи с UV-защита, с дълги ръкави и клин, маска на лицето, в противен случай докато изляза, ще бъда изпепелен. Никакви кремове не помагат.
ndm:
Точно така Теленор, наклона на оста на Земята е мръднал с една секунда спрямо еклиптиката на Слънцето в посока +(плюс) и сега е вече 23,49. Доближава СЕ към заветното число 23,5. След достигането му ще има апогей и след това баавно ще започне да СЕ връща към нормалните стойности от 23,42. А до тогава, не ни остава нищо друго освен да чакаме. Ако преди сме брали от корен домати 1кг., сега го делим на 10 и просто късаме единствения домат разрязан на 2, почти готов за салата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия