Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
ДВГ на Бензинови Изпарения!
juliang:
--- Цитат на: Entalpii в Януари 31, 2019, 09:50:38 am ---Нещо повече - ТИРовете също надхвърлят този рекорд.
--- Край на цитат ---
Натоварен с 25 тона ТИР Рено харчи около 30/100. Така че говориш глупости.
--- Цитат на: Entalpii в Януари 31, 2019, 09:50:38 am ---Самолетите са още по-напред! Дори извличат енергия от Атмосферата с динамиката си!
--- Край на цитат ---
И затова Boeing 747 харчат по 10 литра на километър или 1000/100, ако го превърнем в сухоземни мерки... Или около 4 литра в секунда.
Tanas:
Entalpii, Самолетите са напред, така е, но как извличат енергия от атмосферата с динамика? :D
Тировете също биели рекорда! :o
Бах тез тирове, бах тез атмосферни рекорди!
Светни малко, че не СЕ сещам, що за рекорди, що за Самолети? :o
Tanas:
Извинявам СЕ, ама съм дръъът тираджия и вземам пенсия от там, не съм видял NхОх, нито Турбодетандерните ДВИГАТЕЛИ, камо ли 40 тонни тирове да падат под 20 литра на 100км , вземете се малко в ръце госпожи и господа!
В някои мнения ставате смешни!
Ако бях ахмак, щях да повярвам като МТМ пишещ от телефона, но уви билетчетата между щатите и Европа са факт!
Тихите, чемтрейлови самолети ги има в един друг форум Entalpii, ти навярно си си купил К1, а може би К3?
Няма лошо, стига мерака да е хубав... ;)
caduceus:
--- Цитат на: Tanas в Януари 31, 2019, 01:34:01 pm ---Извинявам СЕ, ама съм дръъът тираджия и вземам пенсия от там, не съм видял NхОх, нито Турбодетандерните ДВИГАТЕЛИ, камо ли 40 тонни тирове да падат под 20 литра на 100км , вземете се малко в ръце госпожи и господа!
В някои мнения ставате смешни!
Ако бях ахмак, щях да повярвам като МТМ пишещ от телефона, но уви билетчетата между щатите и Европа са факт!
Тихите, чемтрейлови самолети ги има в един друг форум Entalpii, ти навярно си си купил К1, а може би К3?
Няма лошо, стига мерака да е хубав... ;)
--- Край на цитат ---
:-) Глупостите са си глупости, фактите - факти. Само напомням за този клип, директно сниман от краен потребител, каращ собствен камион и добре известен на общността тираджии в България като честен и нормален човек.
Ако това ви бърка някъде - примерно отзад, аз нямам вина :)
https://www.youtube.com/watch?v=D0qayy_b2xI&t=2s
juliang:
Както неведнъж съм казвал - разхода е доста разтегливо понятие, и когато човек си е поставил за цел да го намали, то може да го направи, и икономията ще е доста сериозна.
Ето ти още една снимка на същия Иво:
Разхода е малко над 32/100 и то за дистанция от почти 9 000 км. Аз не се сещам да има 9 000 км баири някъде. Другото обяснение е че камиона е натоваренс поне 60 тона, което просто няма как да се случи. Третото обяснение е че човека просто си е карал както му харесва, без да се стреми към икономия. На камиона има показател за нивото на AdBlue, което трябва да ти говори че той е поне Евро 5, тоест не е Щайер от Хитлерово време.
Това си е нормалния разход за камион, с малки вариации от модел до модел.
С'я ако ми кажеш, че оптимизатора дава над 30% икономия ... това и най-заклетите ти фенове няма да го приемат :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия