Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

съществуват ли "лъчите на холода"

<< < (2/4) > >>

x_name41:
за съжаление до тук никой не е отговорил конкретно на поставения въпрос, Радико разбирам, но във отговора ти не е засегнат  обратният въпрос с охлаждането, как така става, че изведнъж датчика започва да се охлажда по силно и интензивно към определен фокус на оптичната система при внасяне на канчето с течния азот на другия край?, разбирам канчето с азот да се намира в непосредственна близост до датчика при, което всичко би било очевидно, но тук има определена дистанция, която не влияе на изстиването на датчика, когато канчето с азот е извън оптичната система, ясно е че има термодинамично неравновесие но защо когато кенчето с течния азот се намира извън фокуса на оптичната система датчика изстива равномерно във всички посоки?, а след поставянето му във оптичната система, датчика изведнъж започва да изстива много по бързо и рязко да му пада температурата чрез рязко повишаване на инфрачервеното му собственно излъчване към определен фокус?, как така?

Радико:
Елементарно е когато го няма кенчето на негово място имавъздух който връща реакция като за 20 градуса а когато там е кенчето то връща като за - 170.  На практика кенчето абсорбира всичко което поеме огледалото до датчика а това оглдало му взима половината кръгозор.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Ноември 12, 2017, 10:00:33 pm ---Елементарно е когато го няма кенчето на негово място имавъздух който връща реакция като за 20 градуса а когато там е кенчето то връща като за - 170.  На практика кенчето абсорбира всичко което поеме огледалото до датчика а това оглдало му взима половината кръгозор.

--- Край на цитат ---
Когато кенчето го няма, лявото огледало всъщност фокусира инфрачервеното излъчване от стаята която се намира зад осцилоскопа. Поставяйки студеното кенче във фокуса всъщност лишава сондата от концентрираното излъчване на лявото огледало.

Ще е интересно да се покаже какво ще сочи телевизора ако се махнат огледалата ... :) Обаче това липсва в постановката ... защо ли?

По аналогия с предния ми пост ... ако боядисате всички стени в стаята в черно, е нормално и очаквано в стаята да стане по-тъмно, макар че крушката свети със същия интензитет.

dmitarp:

--- Цитат на: juliang в Ноември 12, 2017, 10:14:43 pm ---По аналогия с предния ми пост ... ако боядисате всички стени в стаята в черно, е нормално и очаквано в стаята да стане по-тъмно, макар че крушката свети със същия интензитет.

--- Край на цитат ---

Крушката няма да свети със същия интензитет, интензитета ще и отслабни малко, също и консумацията на крушката ще се увеличи.

merlinbg:

--- Цитат на: dmitarp в Ноември 12, 2017, 10:36:56 pm ---Крушката няма да свети със същия интензитет, интензитета ще и отслабни малко, също и консумацията на крушката ще се увеличи.

--- Край на цитат ---

Крушката няма да свети със същия интензитет - съгласен съм.
Интензитета ще и отслабне малко - отново съм съгласен (защото стените ще отразяват по-малко светлина)
Но наистина е загадка за мен, защо ще се увеличи консумацията? На базата на какво?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия