Да беше почнал да четеш и това на което отговарям, щеше да е добре.
Аз отговарям на това което ти си написал... за да те разбират правилно, събери си мислите и си конфигурирай правилно изреченията. В тоя ред на мисли се питах, простотията вродена ли ти е или придобита. Знам, че няма да отговориш, така че не си прави труда... ще го карам на догадки

Питай Витко докъде стигна ядрения буксир, че нещо не го споменава. Първо него да завършат, после да гледат йонния двигател. Всъщност ще го спиздят и него от Мъск - такива двигатели има на всеки един Старлинк сателит. Или си мислиш че тия стотици сателити на Старлинк са с химически двигатели? 
Дава сега преведи ми тук какво казваш, за да те разбера правилно. Аз си го превеждам така: "Ядрен буксир никога няма да могат да направят, а са тръгнали да изобретяват йонен двигател. И то всъшност разбираш ли щели били да го откраднат от първооткривателя му другаря Мъск". Това ли казваш?
Ядрения буксир не е нещо толкова просто като цинковата кофа на Мъск, а относно йонните двигатели пак да кажа, Руснаците ги ползват от 70-те години насам, без да са питали визионера

А под разработване разбирай, опитват се да вдигнат КПД-то, тягата (която надявам се знаш, че е мизерна), да го мащабират (демек да увеличат размера му) и т.н. Относно мащабирането питай мъск кво се случва, когато вържеш 33 раптора един за друг

Кто казах Раптор, кажи каква е голямата разлика него и РД-180? Аз мога да ти кажа една веднага

До тук САЩ са получили 122 РД-180 и нямат проблем с нито един... повтарям нито един не е дефектирал Карл, понятно? 100% качество

А другаря Муск може само да повтаря това което вече направиха "STS-41C" и "STS-107"

Аз от теб и други неща съм чувал... то не бяха ракети мултики (за тях питай укронацистите какво правят), то не бяха рубли 200 за долар, 500 за долар (аз тогава ти казах, че купувам на цена 200 за долар, и сега също купувам, а за теб специално мога и да вдигна цената на 500, за да си на пълна далавера

), то не бяха тръгнали да режат Кримския полуостров от Работино към Мелитопол (аз така и не разбрах до къде стигнаха), то не почнаха да превземат Москва през Курск (там също не разбрах, до Подмосковието ли стигнаха или вече са при Владивосток)
А относно кълненето, мислех да пропусна да коментирам, но ще ми се наложи

Не съм кълнял, пожелавал съм ти само хубави работи. Мислех, че на вас еврогейците това ви харесва, затова пак ще кажа: Да те спиздят отзад неколко пъти пизда (така и не разбрах какво значи тази дума "пизда", но се надявам да е нещо хубаво)