И отсвирваш идеята за националния ни койн, който ще запази идентичността ни дори и след като ни наложат омразното евро? 
Простовато момче си ти.

Дори не става въпрос за идеологическо противопоставяне тука.
Западните икономики са такива при които БВП се сформира предимно от търговия с ценни книги и заеми. Само по време на ковида се наляха в САЩ и Европа трилиони. Това се нарича монетарна реформа и тя води до инфлация - задължително. Рано или късно стойността на вкараните пари в оборот ще се изравни със стойността на стоките и услугите, като скачен съд. Знаем до кокво води инфлацията - тя стопява спестяванията.
И понеже западният свят с редица политически и икономически, военни лостове е наложила на целия свят, да се извършват всички сделки по света с тези валути, то хитреците им с хитреци буквално изнасят инфлацията навън във всички държави, които ползват тяхната валута за разплащания и тази, които най-вече я спестяват. така те предизвикват инфлация в държави, които не са правили монетарна реформа, не са наливали инфлационни пари в своите икономики. Това се нарича износ на инфлация. Това споделя инфлацията на западните държави и затова икономиките им се задържат много по-дълго от обикновено, преди да фалират, както в общия случай. Но рано или късно ще фалират. Просто агонията им се плаща от всички държави. Затова и за да фалират по-бързо трябва всички държави да не търгуват с техните валути, така те няма да могат да изнасят инфлация и тя ще остане на тяхна територия - това се случва в момента в света и именно за това се води и войната. Западняците знаят много добре какво ги чака.
Ти нали спестяваш евро и долари? - ей за това говоря.

Този, който се е набълбукал са евро и долари, ще плаща цената на инфлацията. С други думи западните държави спасяват своите икономики от фалит, а цената я плащат абдалите, които кътат техните валути.
Аз казах ли ти, че съм малко по-умен?

И сега:
Когато България приеме Еврото, тя автоматически ще го приеме с всичките му салтанати, в т.ч. и неизбежната инфлация. Това ще стане, като всички цени се повишат и спестяванията на българите покрият загубите в икономиките на твоя дрислив запад.
Да ти сера на еврото, да ти сера - ще кажа аз.

Ти като си една тъпа система и искаш да плащаш чужд масраф, такива като мен не искат - и няма да го платят по отношение на спестяванията си, защото са взели превантивни мерки.

Понеже много рива колко лошо било през соца и как ни навредил СССР, ще ти припомня, че България нито е бил съветска република, каквато е сега европейска, нито е заменила лева за рублата тогава, нито руската диктатура е имала тези колосални размери, като западната "демократична" диктатура.
България влиза в семейството на богатите фалирали, да им платят масрафа и да стане още по-беден българина.
Дали ще стане или не ми е все едно - дано поне тогава умрете от глад и мизерия евроатлантически отрепки и с радост ще искате парче сух хляб, който ще ви го даде Русия.
Впрочем Русия има интерес България да приеме еврото, защото тогава не 80% ще са русофилите, а 95%,
дори ти ще станеш русофил от глада и мизерията, които те чакат след влизане в еврозовата.